COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mercedes-pomo kieltäytyi ajamasta kilpaa Formula ykkösissä

10.1.2017 - 11:45:56


Itävaltalainen Toto Wolff on toiminut viime vuosina Mercedeksen moottoriurheilujohtajana. Hänen kaudellaan Mercedes on dominoinut F1-sarjaa 2014-16 ja voittanut sinä aikana 59 kilpailusta 51.

Harvempi muistaa Wolffin kunnostautuneen myös kilpa-ajajana. Hän voitti 1994 Nürburgringin 24 tunnin kisan ja oli silloin lähellä kilpakuljettajan paikkaa Formula ykkösistä.

- Kun voitin Nürburgringin 24 tunnin ajon 1994, sain tarjouksen ajaa kilpaa Formula ykkösissä. Kun Karl Wendlinger loukkaantui vakavasti Monacon F1-viikonloppuna, kysyi sponsorini, että olisinko kiinnostunut ajamaan Sauberilla Karlin sijaisena?, Wolff paljastaa F1i:n mukaan.

Wolff kuitenkin kieltäytyi kunniasta.

- Olin tietoinen, etten voisi menestyä F1:ssä. Olin sinne myös liian pitkä ja liian painava. Kerroinkin heille, että ajamiseni F1:ssä olisi rahantuhlausta ja samoihin aikoihin päätin myös luopua urastani ammattilaiskilpa-ajajana. Se tapahtui toukokuussa 1994, Wolff kertoo.

Wendlingerin paikan Sauber-tallissa otti italialainen kokenut Andrea de Cesaris. Wenglinger palasi seuraavalla kaudella vielä Sauberille, mutta ei enää menestynyt. Monacon aika-ajojen vakava onnettomuus jätti jälkensä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!