KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Formula ykköset edistävät ympäristönsuojelua?

18.3.2017 - 09:42:57


Formula ykkösten talleille on ehdotettu kulukattoa, jotta sarjan toiminta olisi turvattu tulevaisuudessakin. Manor-talli ajautui jo konkurssiin ja muutkin pienemmät tallit ovat taloudellisesti kovilla.

Kustannusten kasvu huolettaa myös moottoripuolella. Tehdastalliksi palannut ja moottoreita Red Bullin talleille toimittava Renault ehdottaa kulukattoa moottorikehitykseen.

- Hybridi on hyvin kiinnostava. Ongelmana ovat vain teknologian suuret kustannukset. Kustannuksista tulisi pitää tarkkaan huolta, jotta investointi maksaisi itsensä takaisin. Kustannukset ovat jo poikenneet suunnitelmista paljon, kommentoi Renault Sportin toimitusjohtaja Jerome Stoll Autosportille.

Stollin mielestä moottorivalmistajat voisivat sopia kulukatosta yhdessä. Hänen mukaansa teknologian kehittäminen tulee kuitenkin pitää etusijalla, koska autonvalmistajat ovat F1:ssä mukana kehittääkseen teknologiaansa.

- Vaikka Formula ykkösissä kyse onkin kilpailusta, voimme tehdä työtä ympäristön eteen ja vähentää kulutusta jopa 30-40 prosentilla. Se osoittaa, että voimme olla mukana tässä kilpailussa tappamatta planeettaa. Kilpailusta nauttimisen lisäksi voi tehdä töitä asioiden hyväksi, joita kaikki haluavat, Stoll toteaa.

Hybriditekniikka otettiin F1:ssä käyttöön 2014. Kustannukset kasvoivat, mutta mukaan on tullut uusia autonvalmistajia. Mercedes ja Ferrari saivat seurakseen Renaultin ja Hondan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!