KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomeen uusi F1-tähti? - nuori lupaus Euroformula F3 Open -sarjaan

19.3.2017 - 15:10:11


Nuori suomalainen formulalupaus Simo Laaksonen, 18, nähdään tulevalla kaudella F3-autojen kansainvälisessä Euroformula Open -sarjassa. Viime vuonna Saksan ADAC F4-sarjaa menestyksellisesti ajanut Laaksonen siirtyy GP2- ja GP3-luokista tutuksi tulleen espanjalaisen Campos Racingin F3-autoon.

Laaksosen tallikavereina ajavat romanialainen Petru Florescu (18) sekä brasilialaiset Matheus Iorio (20) ja Thiago Vivacqua (21).

Campos Racing on sarjan hallitseva mestari, joten suomalaiskuljettaja lähtee kahdeksan osakilpailua käsittävään sarjaan luottavaisena.

- Tämä on selkeä steppi urallani ylöspäin. Kiitos pääyhteistyökumppanilleni Wihurille tästä mahdollisuudesta. F3-auto on käteeni sopiva, fiilikset tiimistä ja sen toiminnasta ovat hyvät. Kuivalle kelille auton perussäädöt ovat olleet heti hyvät. Heillä on homma hanskassa, Laaksonen toteaa tiedotteessa.

Varsinais-Suomen Marttilasta maailmalle ponnistava Laaksonen on ehtinyt ajaa Campos Racingin väreissä jo F3-talvisarjaan kuuluvan Paul Ricardin osakilpailun Ranskassa. Iltapäivän mittaisen testin jälkeen Ranskaan matkannut Laaksonen taisteli 19 auton joukossa heti kärkisijoista.

- Olin aika-ajossa kuudes. Ensimmäinen startti päättyi monsuunisateessa vesiliirtoon ja ulosajoon. Olin viidentenä ja nousemassa neljänneksi, kun auto karkasi vesilammikosta ulos.

- Toiseen lähtöön starttasin viimeisestä ruudusta (19) ja nousin sijalle kymmenen. Vauhtini heti yllättävän hyvää vaikka sadekelin säädöissä olikin opettelemista, Laaksonen muistutti.

Laaksosen tallin johtaja ja Campos Racingin omistaja Adriin Campos uskoo suomalaiskuljettajan nousevan jo debyyttikaudellaan taistelemaan sarjan kärkisijoituksista ja mestaruudesta.

- Olen tyytyväinen, että Simo kilpailee tallissamme. Hänen suorituskykynsä Paul Ricardin radalla Ranskassa oli vähäisestä kokemuksesta huolimatta heti erinomaista. Olen varma, että Simosta tulee sarjan palkintopallin vakiovieras ja vakuuttunut siitä, että Simo on yksi niistä kuljettajista, jotka kauden lopulla taistelevat sarjan mestaruudesta, Campos veikkaa.

Ennen F3-kauden alkua kevään ylioppilaskirjoituksiin keskittyvälle Laaksoselle on luvassa kuusi testipäivää. Sarjan säännöt kieltävät testaamisen kilpailukalenteriin kuuluvilla radoilla, mutta kukin talli saa valita kaksi rataa, joilla testaaminen on heille sallittua. Campos Racingin kohdalla kyseiset radat ovat Espanjassa sijaitsevat Valencia ja Albacete.

Euroformula F3 Open -sarja käsittää kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 16 starttia. Kausi käynnistyy huhtikuun lopulla Estorilin moottoriradalta Portugalista. F3-autoilla kilpailtavaa Euroformula Open -sarjaa on ajettu vuodesta 2009.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!