KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Muutoksia vaativa Alain Prost muistelee: "Se oli hullua"

21.4.2017 - 09:49:30


Renault Sportin palvelukseen siirtynyt nelinkertainen Formula ykkösten maailmanmestari ja entinen talliomistaja Alain Prost ilmoitti Shanghain automessuilla Autocarin haastattelussa pitävänsä Formula ykkösten tämän kauden sääntömuutoksista, kuten tehokkaammista moottoreista. Prostin mukaan F1:n viihdearvossa on silti paljon parannettavaa.

- En pidä liikutettavien DRS-siivekkeiden käytöstä ohituksissa. Katsojat tietävät, ettei ohitus ole vaikea. Pidän toki parempana, että tänä vuonna ohittaminen DRS:llä on vaikeampaa, Prost sanoi.

Prostin mielestä V6-turbomoottorit eivät vieläkään ole riittävän tehokkaita.

- Tarvitsemme muutoksen, koska tarvitaan lisää tehoja. Pitäisi olla vähän yksinkertaisempi ja vähemmän kalliimpi moottori, mutta sähköinen osa tulisi olla yhä mukana, Prost totesi.

Prostin huippuvuosina 1980-luvulla moottoritehot nousivat 1400 hevosvoimaan aika-ajosäädöissä. Nyt ollaan 900 hevosvoiman tietämillä.

- Kun mennään ajassa taaksepäin, en voi edelleenkään uskoa, miten teimme sen. Radatkaan eivät olleet turvallisia. Se oli todella hullua. Autot olivat myös vaikeampia ajettavia. Kun hiljattain ajoin vuoden 1983 Renaultiani, en muistanut, mitä autossa piti tehdä, Prost muisteli.

Prostin mukaan F1:n tulisi pysytellä poissa keinotekoisesta kilvanajosta. Yleisö haluaa hänen mukaansa hyvän shown, jossa paras ja rohkein kuljettaja voittaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!