COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Häkkinen tukemaan AKK:n hanketta

12.9.2017 - 17:02:12


Ahveniston moottoriradalle saapui syyskuun toisella viikolla eteen aurinko ja hymyilevä Mika Häkkinen. Kaksinkertaista F1-maailmanmestaria kuvattiin Hämeenlinnassa AKK:n Turvassa Tiellä -hankkeen videosarjaan, joka käsittelee kymmentä liikenteessä tärkeää turvallisuussääntöä.

Hyväntuulinen Häkkinen kertoo liikenneturvallisuuden olevan itselleen tärkeä aihe, jonka eteen tehtävässä työssä hän on enemmän kuin mielellään mukana. Vaikka kaikki lähtee liikenteessä ratin ja penkin välistä, myös ajoneuvosta huolehtiminen on tärkeää, hän painottaa. Nokian Renkaiden brändilähettiläänä toimiva autourheilukonkari muistuttaa erityisesti renkaiden merkityksestä turvallisessa liikennöinnissä. Niiden toimivuutta ja turvallisuutta Häkkinen oppi arvostamaan myös maailman huipulla kilpaillessaan.

”Oli aivan äärimmäisen tärkeää, että renkaat pitivät kaikenlaisissa erikoisolosuhteissa. Erilaiset säät vaikuttavat todella paljon pitoon. Kun renkaat ovat kunnossa, pääsee tilanteisiin reagoimaan nopeasti. Sama on myös arkiliikenteessä.”

Nokian Renkaiden uusia kesärenkaita Ahvenistolla testannut Häkkinen alleviivaa renkaiden säännöllisen tarkistamisen tärkeyttä.

”Urasyvyys ei saa olla liian pieni ja ilmanpaine pitää olla kunnossa. Urasyvyyttä voi arvioida vaikkapa kahden euron kolikkoa apuna käyttäen, ja ilmanpaineet pitää katsoa autonvalmistajan ohjeiden mukaisiksi. Jos et ole ammattilainen, tsekkaa renkaiden kunto ammattilaisella”, hän muistuttaa.

”Tarkistutan renkaani” on Häkkisen ydinsanoma myös Turvassa Tiellä -hankkeen videosarjassa, jonka ensimmäiset osat julkaistaan nyt kuluvana syksynä. AKK:n ja hankekumppaneiden koostamissa videoissa urheilun huippuammattilaiset ja muut julkisuudesta tutut henkilöt tuovat esille itselleen tärkeitä, liikenneturvallisuuteen liittyviä sääntöjä. Hankkeen teemaa mukailevilla, ns. Kymmenellä Kultaisella Tieliikennesäännöllä pyritään vaikuttamaan arkiliikennöintiä koskeviin asenteisiin ja herättämään keskustelua liikenneturvallisuudesta.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!