COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Näin maailmalla reagoitiin Valtteri Bottaksen F1-jatkosopimukseen

13.9.2017 - 17:39:48


Valtteri Bottaksen ja Mercedeksen Formula 1 -tallin välinen jatkosopimus on ainakin suomalaisittain keskiviikon ykkösuutinen F1-maailmasta.

Keskiviikkona saatiin tietää paitsi Bottaksen jatkopahvista myös McLarenin päätöksestä vaihtaa Hondan valmistama voimayksikkö Renault’n koneisiin ensi kaudeksi.

Seuraavassa katsaus siihen, miten eri maissa reagoitiin Bottaksen ja Mercedeksen pidennettyyn yhteistyöhön.

- Sopimus on palkinto hienosta kaudesta. Bottas peri paikan maailmanmestari Nico Rosbergilta, ja tuskin moni uskoi, miten hyvin hän esiintyisi, kirjasi saksalaislehti Bild.

- Bottas pääsi jatkosopimukseen, mutta vain vuoden mittaiseen. Bottas ja Lewis Hamilton jatkavat tallikavereina 2018, mutta yhtään kuskia ei ole varmistettu sitä seuraavalle kaudelle, huomautti brittiläinen Sky Sports.

- Rosberg järisytti F1-maailmaa päätöksellään lopettaa, mutta Bottas on sopeutunut Mercedekselle hyvin. Lisäksi hän tulee toimeen Hamiltonin kanssa. Hamilton sanoi jo aikaisemmin, ettei kuskikokoonpanoa ole syytä muuttaa, espanjalainen Marca muotoili.

Italialainen Gazzetta dello Sport korosti, että jatkosopimus oli kaikkea muuta kuin yllätys.

- Tämä sopimus roikkui ilmassa jo pidemmän aikaa. Ei olekaan yllättävää, että Mercedes ilmaisi nyt luottamuksensa suomalaiseen.

Samoilla linjoilla oli yhdysvaltalainen NBC Sports.

- Vahvistusta jatkosopimusasialle odotettiin pitkään. Kun vielä yksityiskohdat saatiin kuntoon, sopimus saatettiin julkistaa. Vaikka sopimus ei ole yllätys, Bottas on siitä varmasti todella onnellinen, NBC ilmaisee.

Bottas on ensimmäisellä Mercedes-kaudellaan kuljettajien MM-sarjassa kolmantena. Kärjessä on Hamilton ja kakkosena Ferrarin Sebastian Vettel.

Pasi Tuominen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!