VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

McLaren vaihtoi moottoria, joko nyt surkeus olisi ohitse?

18.1.2018 - 11:07:12


Maineikas McLaren-talli käytti Formula ykkösissä 2015-17 Hondan moottoreita ja oli suoranainen vitsi. McLaren-Honda oli armottoman epäluotettava paketti ja Hondan tehovajeen takia menestymiseen ei ollut mahdollisuuksia. Tallin tähtikuljettaja Fernando Alonso haukkui Hondaa julkisesti.

Viime kauden jälkeen McLaren vaihtoi Hondan voimanlähteet Renaultin tuotoksiin. Tallissa uskotaan, että menestystä viimein tulisi.

McLarenin tekninen johtaja Tim Goss kertoo Motorsport.com:n haastattelussa, että uuden moottorivalmistajan takia autonsuunnittelussa oli todella kiireinen aikataulu.

- Oli hyvin intensiivistä. Mutta onnistuimme siinä tinkimättä ollenkaan rungon kanssa. Muutos oli aika iso. Renaultin rakenne on hyvin erilainen, kertoo Goss.

Gossin mukaan Hondan ilmanotto oli moottorin etuosassa ja siksi rungosta piti rakentaa pidempi. Renaultin tapauksessa moottorin etuosa on Gossin mukaan paljon yksinkertaisempi ja sen avulla bensankulutuksessa säästetään paljon.

- Kun auton suunnittelee uudelleen, ovat muutokset mahdollisia, kun kauden aikana muutoksia ei voi tehdä. Olemme tyytyväisiä tuloksiin toistaiseksi. Olemme tehneet todella fantastista työtä, Goss ilmoittaa.

McLarenin kuljettajina jatkavat 2018 Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!