VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ferrarin ex-pomolta ilkeähköä piikittelyä seuraajalleen

19.6.2018 - 09:55:44


Ferraria jo 1970-luvulla johtanut Luca di Montezemolo sai lähtöpassit Ferrarin puheenjohtajan paikalta 2014. Syynä oli Ferrarin menestymättömyys F1:ssä.

Montezemolon lähtöpassien jälkeen Ferrarin F1-talli ei ole kuitenkaan voittanut mestaruutta. Niinpä Montezemololla olikin aihetta piikittelyyn pitäessään puheen Michael Schumacher-näyttelyn avajaisissa Kölnissä.

Montezemolo toimi Ferrarin johdossa, kun Michael Schumacher voitti tiimissä viisi perättäistä mestaruutta 2000-04. Ferrarilla nykyään päätäntävaltaa käyttävä Sergio Marchionne ei ole kyennyt rakentamaan uutta kultakautta ainakaan toistaiseksi.

- On surullista, että Marchionne on kateellinen menneistä. Se on huono asia, koska kateus menneistä tarkoittaa, että sinulla liikkuu ajatuksissasi jotain outoa, Montezemolo sanoi Pitpassin mukaan.

Montezemolo vakuuttelee, ettei ole itse katkera Ferrarille.

- Olen todella ylpeä siitä, mitä teimme Michaelin (Schumacher), Rossin (tekninen johtaja Brawn) ja Todtin (kilpailujohtaja Jean) kanssa. Tietysti Ferrari on aina siellä ja toivon heidän voittavan jälleen, koska Ferrarin tarvitsee voittaa ja Formula ykköset on Ferrarille todella tärkeä, Montezemolo ilmoittaa.

Montezemololla on Ferrari-ajoiltaan paljon ystäviä.

- Olen yhä yhteydessä muutamien ihmisten kanssa siellä. 24 Ferrari-vuoteni aikana olin onnekas, että sai voittaa yhdessä Nikin (Lauda), Michaelin (Schumacher) ja Kimin (Räikkönen) kanssa. 19 mestaruutta (kuljettajien ja valmistajien mestaruutta) riittää, Montezemolo sanoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!