NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Vihdoinkin! Kimi Räikkönen voitti Yhdysvaltain GP:n, F1-mestaruus ei ratkennut vielä

21.10.2018 - 22:48:57


Ferrarin suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen on voittanut formula ykkösten Yhdysvaltain GP:n Austinissa sunnuntaina. Voitto on suomalaiselle ensimmäinen sitten maaliskuun 2013.

Kilpailu näytti ratkeavan jo heti alkuunsa. Räikkönen nousi ensimmäisessä mutkassa kärkeen, mutta virtuaalinen turva-auto sotki suunnitelmia. Daniel Ricciardon keskeytys toi virtuaalisen turva-auton radalle yhdeksännellä kierroksella ja Mercedes otti nopeasti Lewis Hamiltonin sisään, mutta Ferrari piti Kimi Räikkösen radalla. Ratkaisu näytti hetken aikaa väärältä, mutta Hamiltonin renkaat kuluivat myös loppuun ennen 40. kierrosta ja Räikkönen nousi takaisin kisan kärkeen, kun Hamilton otettiin toisen kerran sisään.

Hamilton putosi tässä vaiheessa Max Verstappenin ja Valtteri Bottaksen taakse, mutta nousi tietysti nopeasti tallikaverinsa ohi. Hamilton taisteli kovasti Verstappenia vastaan, mutta ei kyennyt ohittamaan hollantilaista. Kolmikko ajeli peräkkäin maaliin asti. Sebastian Vettel oli neljäs, joten mestaruustaistelu ei vielä ratkennut. Vettelin olisi pitänyt olla seitsemäs tai alemmilla sijoilla, jotta vaadittava kahdeksan pisteen ero olisi syntynyt Hamiltonin ja Vettelin välillä.

Valtteri Bottaksen vauhti oli vaisua ja hän oli viides. Vettel ohitti suomalaisen aivan kisan lopussa. Red Bullin Daniel Ricciardon epäonni jatkui ja hän joutui keskeyttämään kisan.

Kimi Räikkönen voitti edellisen kerran F1-kisan maaliskuussa 2013 Melbournessa Lotuksella. Sunnuntain voitto oli Räikkösen uran 21:s.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, tiistain tulokset

20.3.2019 07:00:12