NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Räikkönen roimi FIA:n tehottomuutta: "Kovemmat rangaistukset lopettaisivat hölmöilyt!"

5.11.2018 - 14:27:57


Autosport-lehden haastattelema Ferrarin suomalaiskuski Kimi Räikkönen pitäisi rangaistusten koventamista vaarallisesta ajamisesta hyvänä asiana F1-sarjalle.

FIA päivittää jatkuvasti kisatoimijoiden tuomaripaneeliaan, johon kuuluu entisiä F1-kuskeja. Nämä antavat kisatoimitsijoille neuvoja ja suuntaviivoja siihen, miten kisan aikana sääntöjä tulisi tulkita. FIA on esitellyt viime aikoina uusia rangaistusehdotuksia ja sääntömuokkauksia, jotta huonosta ja vaarallisesta ajamisesta saadut rangaistukset olisivat yhteneväisiä.

Tuomaripaneeleja on tällä kaudella kritisoitu voimakkaasti eriarvoisten rangaistusten jakamisesta samankaltaisista tilanteista.

- Se on niin satunnaista, että ei voi sanoa, että (tuomaritoiminta) olisi vakaalla pohjalla, Räikkönen roimi FIA:n suuntaan.

- Jos tiukasti oltaisiin lopettamassa hölmöilyt mitä nyt on tapahtunut kisoissa, niin meillä ei olisi näitä pienempiä kummallisia rangaistuksia siellä ja täällä, suomalaiskuski jatkoi.

- Joskus päätös menee oikein ja joskus ei - mutta se tuntuu niin satunnaiselta nyt. Jos oltaisiin todella tiukkana pistemenetyksien kanssa, niin koko tilanne muuttuisi. Kukaan ei yrittäisi enää hölmöillä.

Räikkösen mielestä rangaistuksia tulisi tiukentaa.

- Se voi tuntua kovalta ratkaisulta, mutta se ei ole sitä oikeassa paikassa. Sen jälkeen kaikki muu asettuu kyllä paikoilleen. Hommat näyttävät nyt hulluilta, kun toisessa kilpailussa saat pikkurangaistuksen ja toisessa kisassa on ihan toinen ääni kellossa.

- Jos tämä tehtäisiin oikein ja rangaistukset olisivat tarpeeksi kovia, niin tämä näyttäisi myös paremmalta ja nämä hommat sujuisivat paremmin, Räikkönen naulasi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noloa, Arsenal! Ruma tappio uhkaa

24.4.2019 22:36:53