NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

F1-paluussa 34 vuoden iällä ei ole mitään merkitystä: ”Olen rookie!”

18.1.2019 - 14:43:56


Puolalaistaistelija Robert Kubica tekee ensi kaudella omasta mielestään ikuisuudelta tuntuneen paluun F-ykkösiin. Kubica sai uuden tilaisuuden Williamsilla ja siihen hän on valmis tarttumaan tomerasti.

Kubica tosin tunnustaa tosiasiat niiden oikeilla nimillä. Williamsilla on ollut vaikeaa, eikä kuljettaja oikein itsekään tiedä, mitä tulevalta odottaa.

- Olen Australiassa enemmänkin rookie-kuljettaja, kuin kuski, joka on ajanut sarjassa jo viisi vuotta, Kubica viittaa Autosportissa kauden avauskisaan.

Kubica korostaa, että nykyisten autojen ero hänen aiempiin kausiinsa on kuin yö ja päivä.

- F1 on muuttunut niin paljon. Jos esimerkiksi vertaa autoja 2000-luvun alkupuoleen, niin ne ovat täysin erilaisia.

Kubica, 34, saa tallikaverikseen nuoren ja nälkäisen britin George Russellin, 20, joka jalostui Mercedeksen nuorten akatemiassa. Mersun tallipomo Toto Wolff on mainostanut viime päivinä, että Russellilla on loistava tulevaisuus edessään.

Kubica tietää ja tuntee, että Russellilta on luvassa tiukka haaste jo tämän ensimmäisellä F1-kaudella.

- Minun pitää työskennellä lujasti ja odotan innolla tulevaa haastetta. Pyrin löytämään sen luonnollisen ajotyylin, joka minulla oli aiemmin. Kaiken pitäisi tulla luonnostaan niin pitkälle kuin mahdollista. Se helpottaa, että olen elänyt niin pitkään tämän lajin huipulla. Tiedän, mitä on kilpailla kärkikuljettajia vastaan. On kunnia ja samalla kova työ olla mukana näiden 20 F1-kuljettajan joukossa. Jalkani ovat tukevasti maan pinnalla, Kubica korostaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!