NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kimi Räikkösen ex-pomo hyppäsi suureen tuntemattomaan ja huolestui heti: ”Iso riski”

10.2.2019 - 20:37:23


F-ykkösissä 26 vuotta työskennellyt ja taannoin Ferrarin urheilupomona myös Kimi Räikkösen kanssa tiivistä yhteistyötä tehnyt Massimo Rivola päätyi radikaaliin ratkaisuun. Ferrarin nuorten kuljettajien akatemiaa viime vuodet päälliköinyt Rivola hyvästeli F1:n ja siirtyi Aprilian pomoksi kaksipyöräisten kuninkuussarja MotoGP:hen. Ja havahtui heti kättelyssä kulman takana vaanivaan isoon riskiin.

Rivola, 47, on huolestunut siitä, että MotoGP menettää tällä menolla identiteettinsä ja kuljettajat ratkaisevan roolinsa suorituksen takana.

- MotoGP-pyörissä on mielestäni aivan liikaa elektroniikkaa. On olemassa riski, että MotoGP:ssä ollaan pian siinä pisteessä kuin taannoin F1:ssä, jolloin kuljettajan ei tarvinnut tehdä käytännössä enää mitään muuta, kuin pitää jalkaansa kaasupolkimella, Rivola esittää huolenaiheensa GPOne-sivustolla.

Rivola on aina nauttinut työskentelystä nuorten kuljettajien kanssa. Räikkösen paikalle Ferrarille tullut Charles Leclerc on lukeutunut Rivolan viime vuosien silmäteriin. Hän haluaisi löytää nyt vastaavia lahjakkuuksia myös kaksipyöräisten puolella.

- MotoGP-pyörien liiallisen elektroniikan myötä riskinä on kuitenkin myös se, että talenteista tulee tavallaan ”tylsiä” kuljettajia, kun lajin perinteinen luonne on katoamassa.

Rivola tiesi, mihin ryhtyi, mutta myöntää, että siirtyminen F1:stä MotoGP:hen on ollut silti monessakin mielessä melkoinen kulttuurishokki. MotoGP:ssäkin liikkuu iso raha, mutta ei sittenkään siinä määrin, mitä F-ykkösissä.

- Esimerkiksi Ferrarin testijaksoilla oli mukana tuollaiset 150 työntekijää ja osa insinööreistä paiski töitä yötä myöten. Siksi kutsuimme heitä ”lepakoiksi”. Jos me Aprilialla haluaisimme saada mukaamme yhtä mittavan panoksen, niin koko yhtiö pitäisi tyhjentää työntekijöistä testien ajaksi, Rivola vertaa F1:n ja MotoGP:n mittasuhteita.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

Real Madrid koki ison pettymyksen

24.8.2019 23:58:21