NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Valtteri Bottas nostaa esiin yhden ratkaisevan eron Mercedeksen ja Ferrarin välillä

18.6.2019 - 16:51:07


Valtteri Bottas ei kuittaa suoranaisesti sitä, että Pirellin renkaat olisivat olleet avainasemassa Mercedeksen tämän kauden dominointiin F-ykkösissä, vaikka muutamat kilpakumppanit itsepintaisesti niin väittävätkin.

Mercedeksen Lewis Hamilton johtaa sarjaa 29 pisteen erolla toisena olevaan Bottakseen ensi viikonvaihteena ajettavaan Ranskan GP:hen tultaessa.

Mersulla on ajettu voitot kauden seitsemässä ensimmäisessä kisassa. Tosin se viimeinen irtosi Ferrarin Sebastien Vettelille mätkäistyn aikarangaistuksen turvin Kanadassa.

Bottaksen mukaan Mercedeksen etulyöntiasema auton osalta tulee ensisijaisesti mekaanisten ja aerodynaamisten osien kehittymisestä, sekä niiden toimivasta kombinaatiosta.

- On aika vaikea sanoa, johtuuko tämä renkaista. Meillä on aina se tunne kisojen jälkeen, että olisimme voineet tehdä jotain paremmin renkaiden kanssa, Bottas pyörittelee Crash.netille.

- On edelleen äärimmäisen vaikeaa saada renkaita toimimaan täydellisesti aika-ajoissa ja kisoissa, joten en pistäisi kaikkea renkaiden ansioksi. Kyse on autosta itsestään, jousituksesta ja siitä, että se on vähän parempi myös hitaammassa vauhdissa, Bottas viittaa tiukkojen mutkien puoleen.

Bottas näkee tämän kauden paketin kaikilta osin toimivampana viime vuoteen nähden.

- Auton keula on ehdottomasti parempi mutkiin tultaessa ja mutkien keskivaiheilla, mikä merkitsee sitä, että voit jarruttaa hieman myöhemmin ja luottaa auton kääntyvyyteen. Auto tuntuu tältä osin paljon viime vuotta paremmalta, kun sinulle on se tunne, että tiedät sen menevän sinne kuin haluatkin.

Ferrarin suoranopeus on Mercedestä parempi, mutta auton aerodynamiikka hipoo jälkimmäisen osalta miltei täydellisyyttä.

- Me olemme olleet heitä (Ferrari) nopeampia kaikissa mutkissa, koska meillä on enemmän downforcea. Sanoisin, että siinä on se suurin parannus viime vuoteen, Bottas painottaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

NHL, maanantain tulokset

15.10.2019 06:45:52