NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

F1-lahjakkuus pilaamassa uraansa? "En ole huolissani"

18.7.2019 - 17:25:53


F1-lupaus George Russell menestyi hyvin viime kaudella Formula 2-sarjassa. Täksi kaudeksi formula ykkösiin noussut kuljettaja on joutunut totuttelemaan uuteen tilanteeseen tällä kaudella.

Russell sai syksyllä Williams-tallilta monivuotisen sopimuksen, mihin kuljettajalupaus pisti nimensä alle. Se saattoi olla virhe, sillä Williams on tällä hetkellä umpisurkeassa jamassa.

Talli ei ole saalistanut tällä kaudella vielä pistettäkään.

F2-sarjassa Russellin kanssa ajaneet Alex Albon ja Lando Norris sitä vastoin onnistuivat tallin valinnassaan paremmin ja ovat päässeet näyttämään osaamistaan. Russell on joutunut katselemaan vanhojen kilpakumppaniensa perävaloja formula ykkösissä, vaikka F2-sarjassa hän latoi molempia nuorukaisia tauluun.

Russell ei ole kuitenkaan huolissaan urakehityksestään.

- En ole ollenkaan huolissani, Russell sanoi Auto Hebdolle.

- Tiedän, että urani on kiinni hyvin pienestä ryhmästä ihmisiä, kuten Claire Williamsista ja Toto Wolffista. Vain he tietävät tilanteeni ja tietävät, että hoidan hommani, Russell sanoi.

Russell osaa iloita myös Albonin ja Norrisin tilanteesta, joka on tällä hetkellä hänen omaansa parempi.

- Olen iloinen Landon ja Alexin puolesta. Jos nuoret kuljettajat pystyvät haastamaan kokeneempia kuljettajia, niin se on hyvä uutinen myös minun kannaltani, Russell pohti.

Yhden olennaisen asian Russell on kuitenkin pystynyt hoitamaan: hän on ollut jatkuvasti tiimikaveriaan nopeampi. Kokenut Robert Kubica ei ole pystynyt vastaamaan nuorukaisen vauhtiin.

- En oikeastaan vertaile itseäni muihin, mutta jos pystyn näyttämään hyvältä tiimikaveriin verrattuna, se on aina hyvä juttu.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!