NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Välitankkaus takaisin ja F1-kisojen luonne muuttuisi täysin: ”Se oli maagista!”

11.8.2019 - 21:18:02


Kansainvälisen autoliitto FIA:n puheenjohtaja Jean Todt ei ole suinkaan ainoa, joka kaipaa F-ykkösissä vuosina 1994-2009 vallinnutta välitankkausta takaisin. Monacon legendaarisen katuratakisan vuonna 1996 voittanut ja urallaan 157 F1-osakilpailua ajanut Olivier Panis suorastaan vaatii sitä takaisin.

- Varsinkin vuosina 2002-2004 kilvanajo oli kerta kaikkiaan häkellyttävää ja autojen suorituskyky suorastaan hullua. Uudet renkaat ja vain 40 kiloa polttoainetta, varikkokäynti, uudet renkaat ja taas 40 kiloa polttoainetta. Se oli haastavaa kilvanajoa ensimmäisestä kierroksesta viimeiseen. Se oli maagista, Panis herkuttelee huimilla muistoilla Auto Hebdo-lehdessä.

Panis seuraa F1-kisaviikonloppuja edelleen silmä kovana.

- Katson niitä, koska se on osa elämääni, mutta laji on muuttunut paljon. Rakastan katsoa aika-ajoja, koska minusta näemme silloin, kuinka huimia nuo autot todella ovat. Mutta ne kisat…

- Kuljettajien pitää jatkuvasti kiinnittää huomiota renkaiden lämpötilaan, jarruihin, moottoriin ja niin moniin asioihin. Sen täytyy olla tylsää kuljettajille, Panis jatkaa.

Panis on saletti siitä, että kuljettajat ovat asiasta samaa mieltä, vaikka he eivät tietenkään voi sitä ääneen sanoa.

- Olen vakuuttunut, että 90 prosenttia kuljettajista ajattelee samoin. Mutta kun olet tehnyt koko ikäsi töitä yltääksesi formula ykkösiin ja saat sen tilaisuuden, niin otat sen, mitä tarjotaan, Panis muotoilee.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!