NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Potkut saaneen F1-kuskin korvaaja on viimeisen päälle Valentino Rossin fani: ”Koirani nimet ovat Valentino ja Rossi!”

13.8.2019 - 13:41:25


Red Bull-talliin potkut saaneen Pierre Gaslyn tilalle nostettu F1-kuljettaja Alex Albon tunnustautuu MotoGP-legenda Valentino Rossin suureksi faniksi. Albon on jopa nimennyt koiransa ratamoottoripyöräilyn yhdeksänkertaisen maailmanmestarin mukaan.

Albon kilpaili nuorukaisena kartingissa numerolla 46, joka on tunnetusti Rossin yksi tavaramerkeistä. F-ykkösissä Albon ajaa numerolla 23. Sekin on ollut tietoinen valinta.

- Ajattelin, että koska en pysty toistamaan ”Tohtorin” saavutuksia täysin, niin päätin ottaa tavallaan puolet siitä, eli numeron 23. Kypärässäni oli kyllä Rossi-tarra numerolla 46, Albon kertoo Motorsport-Totalille.

Rossi testasi aikoinaan Ferrarin F1-autoa ja suunnitteli tosissaan lajin vaihtoa, mutta sydän sanoi toista ja hän jatkoi upeaa uraansa kaksipyöröisten puolella.

- Aloin itse seuraamaan ensin MotoGP-kisoja ja vasta sitten F1:htä. Pidin sitä, mitä nuo kaverit pyörällä tekevät, todella siistinä. Ja heistä siistein oli tietysti Rossi, Albon kuvailee.

Albon kertoo ammentaneensa paljon oppia Rossin asenteesta.

- Hän on uskomaton! Rossi ottaa lajinsa äärimmäisen vakavasti ja lisäksi hän omaa aivan ainutlaatuisen karisman. Rossi on ollut todellinen roolimalli minulle. Niin ja olen tosiaankin ollut niin vaikuttunut Rossista, että nimesin kaksi koiraani hänen mukaansa. Ensimmäinen on Valentino ja toinen on Rossi!

Lewis Hamiltonin tiedetään hinkuvan testiä MotoGP-pyörällä, mutta Albon jättää suosiolla tuon tilaisuuden väliin, vaikka sellaista hänelle joskus tarjottaisiinkin.

- En todellakaan, tappaisin itseni! Autoissa meillä on suojaa, mutta pyörän ympärillä sinulla ei ole mitään. Minulta murtui solisluu vuonna 2017 onnettomuudessa moottoripyörällä. Ei, moottoripyöräily ei ole minun juttuni, Albon alleviivaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!