NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ferrari-pomo perusteli kohupäätöstä – ”Se oli paras tilaisuutemme”

22.9.2019 - 19:02:54


Ferrari juhli Singaporen F1-kisassa kaksoisvoittoa Sebastian Vettelin oltua ykkönen ja Charles Leclercin kakkonen. Kuljettajien järjestys vaihtui kisassa, kun Ferrari päätti ottaa Vettelin aiemmin sisälle kuin kisaa johtaneen Leclercin.

Leclerc oli näreissään ja kiroilikin radiossa. Ferrarin tallipomo Mattia Binotto painotti, että Vettel oli pakko ottaa sisälle, koska muuten Red Bullin Max Vertappen olisi päässyt edelle.

- Kun otimme Sebastianin sisään, oli Verstappen valmiina pysähtymään, joten meidän oli puolustettava asemiamme. Se oli paras tilaisuutemme päästä Hamiltonin edelle ja oikea aika ottaa Sebastian sisälle. Ei kysymystäkään, Binotto sanoi medialle Formula Spy-sivuston mukaan.

Binotto painotti, että Vettel oli edullisemmassa tilanteessa ja tiimin oli maksimoitava pisteensä.

- Kun Sebastian palasi radalle, pääsi hän hyvään vauhtiin tuoreilla renkaillaan. Se on kilvanajoa ja siten hän päätyi Charlesin edelle. Emme voineet samaan aikaan ottaa Charlesia sisälle. Jos johdat kisaa, et tule sisään ensin. Mutta ikkuna oli oikea Sebastianille.

Ferrarille voitto oli kolmas perättäinen Leclercin voitettua Span ja Monzan kisat.

- Harmi, että on kaksi peräkkäistä viikonloppua, kuten Spassa ja Monzassa oli. Ei ole aikaa juhlia. Mutta olemme todella iloisia, että otimme kaksoisvoiton tällä erityyppisellä radalla, Binotto sanoi.

Mestaruuteen Ferrarilla ei kuitenkaan ole enää jakoa. Alkukauden kisoissa Mercedes dominoi ja takamatka on liian suuri, kun ajamatta kaudesta enää kuusi kisaa.

- Olimme epäonnisia kauden alussa. Nyt olemme olleet liiankin onnekkaita. Meidän olisi pitänyt voittaa enemmän kisoja ja menetimme muutamia tilaisuuksia, totesi Binotto.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!