NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tämä karmea pettymys ei haihdu F1-tähden mielestä koskaan: ”Se oli puhdasta raivoa”

22.5.2020 - 08:19:45


Renault-tallista tämän vuoden jälkeen McLarenille siirtyvä aussikuljettaja Daniel Ricciardo on muistellut kauden käynnistymistä odotellessaan F1-uransa tähän mennessä parhaita ja synkimpiä hetkiä. Jälkimmäisessä kategoriassa selkeästi ylitse muiden nousee legendaarisen Monacon GP:n kakkossija vuonna 2016.

Ricciardo latasi tuolloin Red Bullin autolla paalupaikan ja oli ajamassa jo kisan voittoon, kunnes talli sortui varikkopysähdyksellä karmeaan virheeseen.

Ricciardo tuli varikolle renkaiden vaihtoon, mutta kommunikaatiovirheen vuoksi superpehmeät renkaat eivät olleetkaan valmiina. Mercedeksen Lewis Hamilton kuittasi kylmästi Red Bullin virheen ja paineli kisan voittoon yli seitsemän sekunnin erolla Ricciardoon.

- Tuo on pysynyt mielessäni videon lailla vielä neljä vuotta myöhemminkin. Muistan ne kaikki yksityiskohdat. Näen itseni ajamassa tunnelia edeltävässä viimeisessä mutkassa…olin niin vihainen. En halunnut puhua kenellekään. En halunnut keneltäkään sympatiaa. Se oli puhdasta raivoa, Ricciardo kuvailee tuntojaan ”Dan’s Diary’ssa”.

Hymypoikana tunnetuttu Ricciardo oli podiumilla kuin myrskyn merkki. Aihetta iloon ja riehakkaisiin juhliin ei tosiaankaan ollut.

- Muistan seisseeni podiumilla Lewisin kanssa. Hän ei olisi voittanut, jos kaikki olisi ollut kontrollissa. En yksinkertaisesti halunnut olla siellä. Monaco oli elämäni huonoin päivä, Ricciardo viittaa vuoden 2016 tapahtumiin.

Ricciardo siirtyi kauden 2018 jälkeen Red Bullilta ja Max Verstappenin rinnalta suuren kohun saattelemana Renault-talliin. Seuraavaksi vuoroaan odottaa siis McLaren, koska paikkaa Ferrarilta ei irronnut. Mercedeksen Valtteri Bottas on yhdistetty viime päivien kuumissa huhuissa Renault’n kuljettajaksi kaudella 2021.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!