Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Typeriä valintoja” - F1-räksyttäjä sivaltaa surutta Ferraria

21.9.2020 - 10:06:33


Formula ykkösten vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve ei tunne armoa, eikä sääliä Ferraria kohtaan. Päinvastoin, F1-räksyttäjäksikin luonnehditun Villeneuven mukaan Ferrari saa syyttää vain ja ainoastaan itseään nykyisestä kriisistä, jonka takaa löytyy tukku ”typeriä valintoja”.

- Ferrari voisi olla nykypäivän Mercedes, Villeneuve viittaa Sky Sportilla tämän kauden marssijärjestykseen.

- Mutta Ferrari päästi menemään niin paljon lahjakkaita insinöörejä pääosin siksi, että nämä eivät olleet italialaisia. Ja he päätyivät sinne, toiselle puolelle (Mercedes), Villeneuve jatkaa mainiten erityisesti James Allisonin nimen.

Villeneuve näkee, että Maranellossa on ajauduttu sivuraiteelle ensisijaisesti siksi, että Ferrarista on haluttu muodostaa itsepintaisesti täysin italialainen tiimi.

- En usko, että tämä on edellytys menestykselle nykyaikaisessa F1:ssä. Menestyvässä F1-tiimissä on oltavat parhaat insinöörit, hinnalla millä hyvänsä.

Villeneuve ei usko myöskään siihen, että kauden 2022 suuri sääntöremontti pelastaisi Ferraria ainakaan lyhyellä aikajänteellä.

- Ei, koska säännöt koskevat ensisijaisesti runkoa ja aerodynamiikkaa, ei niinkään moottoria. Mercedes pystyy siirtämään edun, joka heillä jo nyt on, Villeneuve ennakoi tulevaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!