Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso HJK:n ja muiden suomalaisjoukkueiden eurofutispelejä täältä!

F1-rääväsuulta sataa suitsutusta Kimi Räikköselle - nostaa erityisesti yhden piirteen tapetille

17.10.2020 - 18:19:00


F1-sarjan rääväsuun maineessa oleva Red Bull-tallin tunnetusti sanavalmis neuvonantaja Helmut Marko on ollut jo jonkin aikaa saletti siitä, että tänään 41 vuotta täyttänyt Kimi Räikkönen ja Mick Schumacher, 21, muodostavat ensi kaudella Alfa Romeon kuljettajakaksikon.

Markon mukaan Räikkösen saaminen tallikaveriksi on nuorelle toisen polven kuljettajalle kuin lottovoitto. Schumacher ei voisi toivoa ensimmäisellä F1-kaudellaan suomalaiskonkaria parempaa mentoria.

Räikköstä vuolaasti kehuva Marko näkee Kimin paitsi sarjan kokeneimpana, myös tavallaan rehellisimpänä kuljettajana. Räikkönen jakaa neuvoja, eikä pimitä asioita tallikaveriltaan.

- Kimi ei todellakaan salaa mitään, mikä tekee hänestä samalla eräänlaisen mentorin Mickille, Marko toteaa Motorsportilla.

Marko muistuttaa samalla molempien markkina-arvosta.

- Nimi Schumacher on myös erittäin hyödyllinen tiimille. Luulen myös tämän vuoksi sen olevan Schumacher, Marko perustelee näkemystään Alfan kauden 2021 toisesta kuljettajasta.

Nimi Schumacher tuo toisaalta myös valtaisat paineet.

- Schumacherin nimellä on kaksi puolta. Toisaalta tällainen paine on valta. Mutta toisaalta nimi Schumacher helpottaa asioita useammalla kuin yhdellä tavalla. Toistaiseksi hän on käsitellyt sen erittäin hyvin, Marko sanoo.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso HJK:n ja muiden suomalaisjoukkueiden eurofutispelejä täältä!