Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ferrarille siirtyvä F1-kuski koki uuden takaiskun - ”Käytännössä mahdotonta valmistautua ensimmäiseen kisaan”

19.11.2020 - 23:36:37


Espanjalaisen F1-kuljettaja Carlos Sainzin vielä kevättalvella hehkutetusta unelmasiirrosta Ferrarille saattaa kehkeytyä pahimmassa tapauksessa karmea painajainen. Sainzin tilanne on todella haastava

Maranellon taholta on jo useaan otteeseen ja monella suulla vahvistettu, että Ferrarilla ei tulla taistelemaan kaudella 2021 maailmanmestaruudesta.

F1-asiantuntijat ovat puolestaan väittäneet, että Ferrarilla olisi edessä pelkkä välivuosi valmistauduttaessa suurten sääntömuutosten kauteen 2022.

McLarenilta Ferrarille ja Charles Leclercin tallikaveriksi siirtyvän Sainzin tilanne ei ole kadehdittava myöskään valmistautumisen osalta 23 osakilpailua kattavaan kauteen 2021. Talven testipäivien määrä on näet tiputettu kolmeen aiempien kuuden sijaan.

Tämä merkitsee käytännössä siis sitä, että kaikki F1-kuljettajat joutuvat lähtemään kauteen vain puolitoista testipäivää allaan.

- Kuten voitte ymmärtää, puolitoista päivää testiä tuntematta entuudestaan autoa tekee valmistautumisesta ensimmäiseen kisaan käytännössä mahdotonta, Sainz myöntää Motorsportille.

Entinen F1-kuljettaja ja sarjaa Sky Sportsille nykyisin kommentoiva Ralf Schumacher on jo ehtinyt maalailla piruja seinille Sainzin osalta. Schumacher on väläytellyt myös sitä mahdollisuutta, että Sainzin pesti Ferrarilla saattaa jäädä kahden vuoden sopimuksesta huolimatta sittenkin vain yhden kauden mittaiseksi, mikäli vauhti ei löydy nopeasti.

- En ymmärrä, miksi testipäiviä on vain kolme, puolitoista kuljettajaa kohden. En kannata sitä, varsinkaan kun kauden aikana ei ajeta testejä. Se tekee minulle kauden ensimmäisestä puoliskosta erittäin vaikean Ferrarilla, Sainz ennakoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!