Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Kummitteleeko kammottava ulosajo yhä kypärässä? Ott Tänak kuittasi kysymyksen viileästi

20.01.2021 - 12:10:00


Maailmanmestari Ott Tänakin ura Hyundailla käynnistyi vuosi sitten kammottavalla tavalla Monte Carlo-rallissa, kun hän täräytti todella karulla tavalla ulos Saint-Clement-Freissinieres -erikoiskokeella.

Tänak vakuuttelee, että nuo tapahtumat eivät kuitenkaan kummittelee enää hänen kypärässään, kun uusi kausi starttaa torstaina Montessa.

Moni piti vuosi sitten vähintäänkin pienenä ihmeenä sitä, että Tänak ja hänen kartanlukijansa Martin Järveoja selvisivät vammoitta hurjavauhtisesta ulosajosta.

- Se oli jo kauan sitten ja se ei ollut ensimmäinen onnettomuuteni, Tänak kuittaa sarjan virallisilla sivuilla.

Monte Carlo on tunnetusti olosuhteiltaan kisa, jossa on ajatus ei saa herpaantua hetkeksikään.

- Jos olosuhteet muuttuvat jatkuvasti, niin tämä on ralli, jossa sinun on mietittävä enemmän, mikä on paras tapa edetä. Kyse ei ole aina pelkästä suorituskyvystä ja nopeudesta, vaan oikeasta rengasstrategiasta, Tänak alleviivaa.

Tänak päätyi viime vuonna MM-pisteissä kolmanneksi Toyotan Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin takana. Hyundai kuittasi kuitenkin valmistajien mestaruuden toisena vuonna peräkkäin.

- Tavoitteemme on maailmanmestaruus ja sen eteen meidän on ajettava erittäin korkeita pisteitä joka kisassa. Olemme tehneet auton kanssa paljon työtä ja se ei ole samanlainen kuin viime vuonna. En usko, että olemme siitä (mestaruus) kaukana tällä autollamme.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!