Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Suomalainen formulalupaus ajoi upean hattutempun Abu Dhabissa - F1-tallin testikuljettaja vei sarjan voiton

21.02.2021 - 18:49:00


Oululainen formulakuljettaja Patrik Pasma, 20, nousi palkintokorokkeelle kaikissa Aasian F3-sarjan viimeisen osakilpailun palkintoseremonioissa. Seuraavaksi tähtäin on asetettu Euroopan radoille.

Pasma oli lähes lyömätön F3 Asian Championship -sarjan viimeisessä osakilpailussa Yas Marinan radalla Abu Dhabissa. Vapaissa harjoituksissa Pasma oli nopein, ja aika-ajoissa hän saavutti eturivin lähtöpaikat kaikkiin kolmeen kisalähtöön.

Viikonlopun kolmesta kisasta Pasma saapui ruutulipulle kahdesti ensimmäisenä ja kerran toisena.

- Olihan tämä hieno päätös tälle sarjalle. Harmittaa kun viikonlopun toinen voitto muuttui kakkostilaksi aikasakon myötä, mutta silti tulokseen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kolme podiumia kolmesta, totesi Pasma menestyksekkään osakilpailun jälkeen.

F3 Asian Championship -talvisarja oli tänä vuonna sarjaan osallistuneille kuljettajille ja tiimeille todellinen kestävyyskisa. Viisi osakilpailua ja 15 kisalähtöä testeineen ja aika-ajoineen vietiin läpi yhden kuukauden aikana. Sarja alkoi tammikuun lopussa Dubaissa ja viimeiset sarjapisteet olivat jaossa nyt lauantaina.

Pasma oli sarjan ainoa ja kautta aikain ensimmäinen suomalaiskuljettaja. Pasma saavutti sarjassa yhteensä viisi palkintokorokesijoitusta, joista kaksi voittoa. Loppupisteistä Pasma löytyy neljänneltä sijalta, voittoon ajoi Alpinen F1-tallin testikuljettaja Guanyu Zhou.

- Aasian F3-sarja on ollut hyvä sarja näin talvella, kun on saanut paljon rata-aikaa. Tavoitteet olivat kolmen sakkiin sarjan lopputuloksissa, mutta siihen ei aivan päästy huonon alkukauden takia. Meillä oli todella paljon teknisiä ongelmia ja jouduttiin vaihtamaan autoakin kesken kaiken. Toinen puolikas menikin sitten tosi hyvin ja oltiin melkein joka kisassa podiumilla, kertaa Pasma tiivistä kisarupeamaa.

Pasma kilpaili australialaisen Evans Grand Prix -tiimissä, jolle kausi oli ensimmäinen Aasian F3-mestaruussarjassa. Tiimien lopputuloksissa Evans GP löytyy hienosti toiselta sijalta, kahden Prema-tiimin välistä.

- Parasta oli, kun pystyttiin kehittymään tiiminä. Oli siistiä tuoda tiimille heidän ensimmäinen voittonsa sekä hyvien loppukauden tulosten ansiosta sarjan kakkossija tiimipisteissä, iloitsee Pasma.

Suomalainen KIC Motorsport -tiimi tiedotti perjantaina jatkavansa tänä vuonna yhteistyötä kokeneen ja lahjakkaan Pasman kanssa uudistuneessa F3 Regional EM-sarjassa. Sarjassa ajetaan 10 osakilpailua, joista osa F1-osakilpailuiden yhteydessä. Kausi alkaa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Spa-Francorchampsin radalta Belgiasta.

- Innolla odotan Euroopan sarjan alkua. Mielestäni meillä on tosi hyvä paketti ja voidaan varmasti taistella mestaruudesta!

Lähde: Tiedote. Kuva: Evans GP


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!