Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Miksi Mick Schumacherista ei tullut Kimi Räikkösen tallikaveria? Alfa Romeon tekninen pomo kertoo syyn siihen

23.02.2021 - 15:56:00


Mick Schumacherin odotettiin nousevan F1-sarjaan tällä kaudella Alfa Romeon riveissä. Schumacher kertoi syksyllä itsekin, että hän ajaisi mielellään kaiken kokeneen Kimi Räikkösen rinnalla ja opissa. Toisin kuitenkin kävi, kun Ferrari päättikin pistää Schumacherin Haas-talliin.

Alfa Romeon tekninen pomo Jan Monchaux on avannut tilannetta Saksan Skylle. Monchaux tosin korostaa, että hän esittää asiasta puhtaasti oman näkemyksensä.

- Meillä oli ehdottomasti ajatuksia siihen suuntaan, Monchaux viittaa Schumacherin Alfa-pestiin.

- Mutta ei ollut meidän päätettävissämme, saako Mick tilaisuuden kanssamme. Ferrari teki lopulta erilaisen päätöksen. Ferrarilla ja Alfalla oli varmasti omat syynsä tähän myös sponsoroinnin osalta. He saattavat pitää Alfa-brändin vuoksi mieluummin italialaiskuljettajan autossamme, Monchaux jatkaa perustellen Antonio Giovinazzin jatkopestiä.

Monchaux näkee, että yllättävänä pidetty päätös oli tässä tilanteessa sittenkin se ainoa oikea.

- Uskon, että lyhyellä ja aikavälillä ja tällä kaudella on parempi, että minulla on kuljettaja, jonka tunnen ja joka tuntee auton, Monchaux muotoilee.

Asiantuntijapiireissä kuvio on nähty myös toisin. Ferrarin on vihjattu tehneen lopullisen päätöksen myös siksi, että Haas-tallin pomoa Günther Steineria pidettäisiin nuorten kuljettajien jalostamisessa pätevämpänä miehenä kuin hänen Alfa-kollegaansa Frederic Vasseuria.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!