Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Nämä asiat puhuvat Lewis Hamiltonin shokkisiirron puolesta

25.02.2021 - 17:59:00


F1-kuljettajahuhut vuoden 2022 osalta ovat jo käynnistyneet odotetusti, vaikka kausi 2021 on vasta alkutekijöissään. Näiden huhujen keskipisteessä on kukas muu kuin seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, joka saattaa päätyä seuraavaksi Aston Martin-tallin riveihin.

Hamilton solmi Mercedeksen kanssa vain kauden 2021 mittaisen jatkosopimuksen. Se hämmensi, mutta asiantuntijapiireissä vallitsee selkeä näkemys siitä, miksi näin tapahtui: Hamilton silmäilee, millaiseksi taloudellinen tilanne kehittyy koronan kurimuksessa ja tekee sen jälkeen seuraavan ison liikkeensä.

Raha ratkaisee ja Mercedes ei ole enää tämän kauden jälkeen välttämättä halukas lapioimaan 45 miljoonaa euroa 36-vuotiaan Hamiltonin tilille. Nuorennusleikkausta tekevä Mersu on jo tavallaan saanut kaiken hyödyn ja arvon irti Hamiltonista viimeistään siinä vaiheessa, jos hän takoo tällä kaudella kahdeksannen tittelinsä.

Hamiltonille ei heru tämän kauden jälkeen enää mistään tiimistä vastaavaa palkkaa, mitä Mercedes hänelle maksaa. Se on täysin selviö.

Racing Pointista Aston Martiniksi nimensä muuttanut, Mercedeksen voimanlähteitä käyttävä talli on kuitenkin tässäkin suhteessa täysin kääntämätön kortti.

Tallin omistavalla kanadalaismiljardööri Lawrence Strollilla on millä mässätä, jos hän vain niin haluaa. Unohtaa ei sovi sitäkään, että Hamiltonin kanssa sopimuksia viimeistelleen Mercedeksen tallipomo Toto Wolffin salkusta löytyy tukku Aston Martinin osakkeita. Olkoonkin, että ne eivät ole F1-tallin osakkeita.

Strollin kunnianhimoisena tavoitteena on nostaa Aston Martin lyhyellä aikavälillä formula ykkösten yhdeksi kärkitalleista. Kaudella 2022 tuleva suuri sääntöuudistus voi jopa jouduttaa sitä, jos kaikki onnistuu nappiin.

Aston Martinin kuljettajina alkavalla kaudella ajavat Sebastian Vettel ja Lawrence Strollin poika Lance. Aston Martinin omistaja myöntää, että hän harkitsee vakavasti Hamiltonin pestaamista kunnianhimoisten tavoitteiden maaliin viemiseksi ja samalla projektin vetovoimaiseksi keulakuvaksi.

- Se on ehdottomasti houkuttelevaa. Lewis on loistava missä tahansa autossa. Olen varma, että kaikki sanoisivat ”kyllä” hänelle, Stroll muotoilee uutistoimisto PA:lle.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!