Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Nyt puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä - Alfa Romeon tallipomo lyö faktat pöytään

25.02.2021 - 21:19:00


Ferrarin viime kauden F1-voimanlähde oli umpisurkea vuoden 2019 moottoriskandaalin jäljiltä. Siitä kärsivät tietenkin myös asiakastallit Alfa Romeo ja Haas.

Kehitystä on toki tapahtunut täksi kaudeksi, mutta onko sitä tapahtunut sittenkään riittävästi? Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseurilla on omat epäilyksensä asian suhteen.

- Uskon, että he (Ferrari) korjaavat suuren osan ongelmista, joita heillä oli viime vuonna, Vasseur pudotteli pakolliset Alfa Romeon C41-auton esittelytilaisuudessa maanantaina Varsovassa.

Ääni pomon kellossa muuttui kuitenkin myöhemmin viikolla, kun Vasseur kommentoi tilannetta ranskalaiselle Auto Hebdo-lehdelle.

- Voimanlähteessä oli viime vuonna liian vähän hevosvoimia. Siitä tulee parempi, mutta Ferrari ei pysty kuromaan eroa umpeen vuodessa. Rungon kehityksen voi toteuttaa nopeastikin, mutta moottorin kehityskaari on paljon pitempi, Vasseur muotoilee.

Vasseur kertoo samalla totuuden myös Alfan C41-auton kehitystyöstä kauden mittaan: sitä ei tule käytännössä tapahtumaan. F1-sarjan säännöt muuttuvat merkittävästi ja panostus suunnataan kauden 2022 auton kehitystyöhön.

- Jokainen viikko, jonka voimme tehdä töitä kauden 2022 auton kanssa, vaikuttaa valtavasti sen suorituskykyyn. Mutta viikko kehitystöitä C41:n kanssa ei tee suurta eroa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!