Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Mika Häkkisen entinen tallikaveri otti kantaa kuumaan aiheeseen: "Tämä saattaa kuulostaa kauhealta"

5.04.2021 - 17:02:00


F1-talli Red Bullin on ollut vaikeaa löytää riittävän laadukasta tallikaveria supertähti Max Verstappenille. Pierre Gasly aloitti kauden 2019 hollantilaisen tallikaverina, mutta hänet vaihdettiin kesken kauden Alex Alboniin.

Albon ei myöskään onnistunut, joten täksi kaudeksi Red Bullin toiseksi kuljettajaksi nousi kokenut Checo Perez.

Urallaan muun muassa Mika Häkkisen tallikaverina ajanut Johnny Herbert on ottanut tilanteeseen nyt kantaa. Hänen mielestään Albon ei onnistunut, vaikka sen eteen tehtiinkin kaikki mahdollinen.

- Olen tuntenut Alexin syntymästä saakka, Herbert taustoitti Motorsportille.

- Se ei vain toiminut hänelle. Helmut (Marko) luotti kuitenkin häneen ja hänen onnistumisensa eteen tehtiin kaikki mahdollinen. Se ei vain onnistunut. Sanoin jo Monzassa (2020), että heidän pitäisi vaihtaa Pierre Gasly toiseen autoon. Hän oli kovassa iskussa, Herbert sanoi.

Pierre Gasly ajoi hyvän viime kauden ja voitti jopa yhden kisan, mutta vaihdosta ei enää toista kertaa tehty, vaan Red Bullin toiseksi kuljettajaksi nousi Sergio Perez.

- Mutta heillä oli suunnitelma Sergion varalle. Siksi se ei tapahtunut. Ja tämä saattaa kuulostaa kauhealta Alexin kannalta, mutta olisi ehkä ollut parempi, että vaihdos päittäin olisi tapahtunut. Hän olisi päässyt takaisin AlphaTaurille ja päässyt henkisesti takaisin iskuun, Herbert mietti.

Alex Albon ei aja enää tällä kaudella formula ykkösissä kisakuljettajana. Thaimaalainen toimii tällä kaudella Red Bull-tallin testi- ja varakuljettajana.

Teksti Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!