Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Pyyhe taas kehään? Ferrarin kohtalo selviää parissa seuraavassa kisassa

6.04.2021 - 20:03:00


Ferrari heitti viime vuonna pyyhkeen kehään jo F1-talvitestien jälkeen. Auto ja erityisesti sen voimanlähde olivat umpisurkeita. Parannusta on saatu aikaan, mutta ei riittävästi. Tallipäällikkö Mattia Binotto ei kaunistele tilannetta. Pari seuraavaa kisaa kertovat Ferrarin osalta totuuden tästä kaudesta.

Binotto ei usko ajamalla saavutettaviin voittoihin, eikä lyhyellä aikavälillä podiumsijoituksiinkaan.

Charles Leclerc ajoi kauden avanneessa Bahrainin kisassa kuudenneksi ja hänen uusi Ferrari-tallikaverinsa Carlos Sainz kahdeksanneksi. Leclerc jäi lähes 22 sekuntia Bahrainissa kolmanneksi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin takana kolmanneksi päätyneestä Mercedeksen Valtteri Bottaksesta.

Binotto on tehnyt selväksi sen, että Ferrarilta puuttuu ”kaikilla osa-alueilla” paukkuja Mercedekseen ja Red Bulliin verrattuna.

- Olemme vielä kaukana podiumsijoituksista, Binotto myöntää GPblog-sivustolla.

Ferrari ja Binotto ovat jo suunnanneet panostuksensa kauden 2022 autoon. Päivitykset nykyiseen kilpuriin uhkaavat jäädät todella vähiin, mikäli Leclerc ja Sainz eivät taio pientä ihmettä seuraavissa kisoissa.

- Tiedämme, että emme työskentele enää paljoakaan tämän auton kehitystyön kanssa, koska olemme kaikki keskittyneet kauden 2022 auton suunnitteluun ja kehitykseen Maranellossa. On melko varmaa, että myös kaikki muut valmistajat ovat tehneet saman, Binotto painottaa.

Binotto jättää kuitenkin takaoven vielä raolleen ainakin pienten parannusten osalta nykyiseen autoon. Se edellyttää kuitenkin parempaa menestystä nopealla aikataululla.

- Luulen, että seuraavat kolme tai neljä kisaa osoittavat automme lopullisen suorituskyvyn ja potentiaalin muihin verrattuna, joten meidän pitää odottaa vielä ne ennen lopullista päätöstä, Binotto muotoilee.

Ferrari on saavuttanut ainoastaan yhden podiumsijoituksen 14 viimeisessä GP:ssä, kun Vettel ajoi viime vuoden lokakuussa kolmanneksi Turkin kaoottisessa osakilpailussa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!