Alfa Romeolle sataa sponsoritarjouksia kiinalaiskuskin myötä - tallipäällikkö korostaa silti Bottaksen merkitystä: "Se on hyvä saavutus"

28.11.2021 - 7:00:00


Alfa Romeon F1-talli ilmoitti vajaa kaksi viikkoa sitten palkanneensa Guanyu Zhoun ensi kauden toiseksi kuljettajakseen. Zhousta tulee ensimmäinen vakituinen kiinalaiskuski Formula ykkösissä.

Kun kuski on maailman väkirikkaimmasta maasta, jolla on myös talousmahtia, niin sponsoreita on ollut ilmoituksen jälkeen tyrkyllä jonoksi asti.

- Tämä on valtava tilaisuus yhtiöllemme, koska sponsorit ovat soitelleet enemmän muutamana viime viikkona kuin viimeisen 25 vuoden aikana, Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur kertoi Motorspor-Magazinille PlanetF1-verkkosivuston mukaan.

Zhou on tehnyt tällä kaudella hyvää jälkeä F2-sarjassa, jossa kiinalainen on tällä hetkellä toisena. Hänen tallikaverinsa Alfa Romeolla tulee olemaan suomalaisveteraani Valtteri Bottas.

- Tarvitsemme kuitenkin vähintään yhden kuskin, jolla on F1-kokemusta. Olisi vaikea aloittaa kahdella tulokaskuskilla. Bottas on napannut paalupaikkoja. Monzan jälkeen hänellä on niitä kolme. Se on hyvä saavutus, Vasseur kehui.

Zhou korvaa Alfa Romeolla Antonio Giovinazzin, joka ei saanut enää jatkosopimusta. Bottas ottaa uransa lopettavan Kimi Räikkösen paikan.

- Toinen syy minkä takia menimme tähän suuntaan on se, että en tiedä onko jatkuvuudelle syytä, koska vuoden 2022 auto tulee olemaan niin erilainen (kuin tämän vuoden auto), Vasseur totesi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45