Täysi kaaos F1-kisan uusintastartissa - taas punainen lippu!

5.12.2021 - 20:41:00


Raju draama jatkuu Jeddan katuradalla ajettavassa kauden toiseksi viimeisessä F1-kisassa. Uusintastartti oli täyttä kaaosta ja kisa jouduttiin keskeyttämään jo toistamiseen punaisin lipuin.

Red Bullin Max Verstappen pääsi ampaisemaan uusintastarttiin ykkösruudusta, mutta Mercedeksen Lewis Hamilton otti ilmiömäisen lähdön ja painui avausmutkaan kärjessä.

Verstappen oikaisi selvästi radan ulkopuolelta, mistä on seurattava rangaistus. Kansainvälinen autoliitto FIA "tarjosi" Red Bull-tallille ja Verstappenille toiseen uusintastarttiin paikkaa kolmosruudusta. Hamilton on siis kakkosruudussa ja nyt vuorostaan Alpinen Esteban Ocon paalupaikalla.

Eikä tässä vielä suinkaan kaikki. Red Bull saattoi menettää ensimmäisessä uusintastartissa saumansa valmistajien mestaruustaistelussa Mercedestä vastaan, kun Ferrarin Charles Leclerc osui kohtalokkaasti Verstappenin tallikaverin Sergio Perezin takapyörään. Perezin kisa päättyi siihen.

Samoin kävi myös Haas-tallin Nikita Mazepinille, joka löysi itsensä seinästä törmäiltyään Williamsin George Russellin kanssa. Ensimmäiset punaiset liput oli aiheuttanut Mazepinin tallikaveri Mick Schumacher tuhottuaan autonsa betoniseinään.

50 kierroksen kisasta oli takana vasta 15, kun tämä kaikki oli tapahtunut.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45