Käsittämätön kisa! Kärkimiehet kolaroivat - Lewis Hamilton voitti dramaattisen Saudi-Arabian GP:n

5.12.2021 - 21:38:00


Jeddan katuradalla ajettu Saudi-Arabian F1-kisa oli kahden uusintastartin myötä täyttä kaaosta alusta lähtien. Kisan kärkimiehet, Mercedeksen Lewis Hamilton ja Red Bullin Max Verstappen kolaroivat lisäksi täysin käsittämättömästi reilut kymmenen kierrosta ennen maalia.

Hamilton oli painamassa hetkeä ennen kolarointia kisaa johtaneesta Verstappenista ohi. Verstappen ajoi kuitenkin mutkan suoraksi ja tuomaristo päätti, että hänen on päästettävä Hamilton ohitseen.

Ja mitä Hamilton teki siinä tilanteessa? Ei jostain syystä painunutkaan ohi, vaan jäi kyttäämään Verstappenin taakse, osui hänen autoonsa ja rikkoi etusiipensä.

Hamilton kertoi tiimiradiossa, että hän ei tiennyt, että Verstappen hidastaa. Mutta miksi Hamilton ei painellut ohi?

Verstappenille mätkäistiin myöhemmin viiden sekunnin aikasakko ja Hamilton kuittasi kisan voiton. Hamiltonin talllikaveri Valtteri Bottas ohitti loppumetreillä upeasti Alpine-tallin Esteban Oconin ja nappasi kolmossijan.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen päätyi sijalle 15.

Verstappen johti sarjaa kahdeksan pisteen erolla Hamiltoniin ennen Saudi-Arabian kisaa. Kausi pistetään pakettiin 12. joulukuuta Abu Dhabissa, jonne kärkikaksikko lähtee trillerimäisesti tasapisteistä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45