Max Verstappen latasi suorat sanat - näin Lewis Hamilton vastasi

5.12.2021 - 22:23:00


Red Bull-tallin Max Verstappenin ja Mercedeksen Lewis Hamiltonin välillä koko kauden käynnissä ollut huikea taistelu maailmanmestaruudesta saa arvoisensa päätöksen ensi sunnuntaina Abu Dhabissa. Pöytä huimalle jännitysnäytelmälle on katettu, sillä kaksikko ampaisee kauden päättävään kisaan tasapisteistä.

Tähän asetelmaan päädyttiin todella dramaattisessa ja kaoottisessa Saudi-Arabian kisassa, jossa Hamilton paineli lopulta voittoon ennen Verstappenia.

Jeddan katuradalla todellakin sattui ja tapahtui kolarointien, uusintastarttien ja epäselvien tilanteiden muodossa. Saudi-Arabiassa ajettiin epäilemättä yksi F1-historian erikoisimmista kisoista.

Kisa ratkesi, kun 50 kierroksen väännöstä oli jäljellä 12 viimeistä. Hamilton oli pyrkinyt hyökkäämään hetkeä aikaisemmin Verstappenin ohi. Verstappen veti kuitenkin mutkan suoraksi ja piti Hamiltonin takanaan.

Tuomaristo päätti, että Verstappenin on päästettävä Hamilton ohitseen. Verstappen pyrki tarjoamaan siihen tilaisuuden, mutta perään kyttäämään jäänyt Hamilton osuikin hänen autoonsa. Hamilton rikkoi rytäkässä autonsa etusiiven.

Hamilton nousi 43. kierroksella kärkeen ja ajoi vakuuttavaan voittoon ennen viiden sekunnin aikarangaistuksen saanutta Verstappenia ja tallikaveriaan Valtteri Bottasta.

- Kisassa tapahtui paljon. En ole kaikesta samaa mieltä, selvästi tuohtunut Verstappen kuittasi F1:n tv-haastattelussa.

- En oikein tiennyt mitä siinä tapahtui. Hidastin, jätin tilaa ja silti tuli osuma, Verstappen ihmetteli Hamiltonin liikettä.

Hamilton puolestaan näki ja koki, että Verstappen oli jarrutellut hänen edellään.

- En ymmärrä, miksi hän jarrutti niin kovaa. Se oli sekavaa. Tämä oli uskomaton kisa.

Bottas nousi maalisuoralla loistavasti Alpinen Esteban Oconin ohi kolmanneksi. Se saattoi olla lopullinen niitti valmistajien mestaruudelle, sillä Verstappenin tallikaveri Sergio Perez joutui keskeyttämänä kisan saatuaan osumaa Ferrarin Charles Leclerciltä.

- Ei todellakaan mikään helppo päivä. Punaiset liput tekivät siitä vaikean. Tällä radalla ei ole helppo ohittaa. Onneksi onnistuin siinä viimeisessä mutkassa, Bottas iloitsi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45