Kimi Räikkönen päätti kummastelunsa kahteen sanaan: ”Yks vielä”

5.12.2021 - 22:52:00


Alfa Romeon Kimi Räikkösellä oli täydet saumat taistella pistesijoista uransa toiseksi viimeisessä F1-kisassa Jeddan armottomalla katuradalla Saudi-Arabiassa. Jäämiehen saalistus päättyi kuitenkin harmittavaan kolarointiin takavuosien Ferrari-tallikaverinsa, nykyään Aston Martinilla ajavan Sebastian Vettelin kanssa.

Räikkönen paineli 27. kierroksella Vettelin ohi ja nousi sijalle 11. Hetkeä myöhemmin Räikkönen oli kuitenkin pudonnut 14:nneksi.

Räikkönen ja Vettel taistelivat tiukasti rinta rinnan samalla ajolinjalla, jolloin osuma oli väistämätön. Räikkösen auton etusiipi tuhoutui siinä rytäkässä.

- Se on mitä se on…, kisassa lopulta sijalla 15 päätynyt Räikkönen pyöritteli F1:n haastattelussa.

- Ohitin hänet (Vettelin) ensimmäisessä mutkassa. Ajauduin vähän leveäksi ja olimme rinta rinnan neljännessä mutkassa. Halusin pysyä radalla ja mennä ulkokautta. Ehkä hän ajatteli, että molemmat menisivät suoraan. En tiedä, Räikkönen kommentoi.

Räikkönen, 42, on nähnyt pitkällä uralla käytännössä kaiken kuninkuusluokassa. Saudi-Arabian dramaattinen ja todella tapahtumarikas kisa oli kuitenkin hänellekin taatusti varsin erikoinen kokemus.

- Olihan se hektistä. Uusintastartteja ja muuta.

Kausi päättyy ensi sunnuntaina Abu Dhabissa. Samalla päättyy siis myös Räikkösen vuonna 2001 käynnistynyt ura F1-sarjassa.

- Yks vielä, Räikkönen huikkasi C Moren haastattelussa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45