F1-mogulilegenda puhuu härkistä mediapelistä – ”Max Verstappenia on työnnetty maahan”

8.12.2021 - 17:01:00


Formula ykkösten maailmanmestaruus ratkeaa ensi sunnuntaina Abu Dhabin osakilpailussa. Max Verstappen ja Lewis Hamilton lähtevät hurjaan taistoon tasapisteistä.

Formula ykkösten kaupallisia oikeuksia yli 30 vuoden ajan hallinnoinut Bernie Ecclestone katsoo, ettei taistelua käydä pelkästään radalla. Ecclestonen mielestä Mercedes pelaa härskiä mediapeliä, jossa on saanut mustattua Verstappenin julkisuuskuvaa.

- Max on Lewisiin verrattuna kakara ja surkein juttu on, että koko julkisuuskampanja on Lewisin puolella. Maxia on työnnetty maahan koko ajan, kun Toto (Wolff) käy kilpailujohtajan puheilla. Maxilla on edessään enemmän kuin kisa, koska he väittävät, ettei hän pelaa reilusti, Ecclestone sanoi Daily Nationin mukaan.

Kilpailijana Hamilton on Ecclestonen mielestä vahvempi. Se johtuu kokemuksesta. Onhan Verstappen vasta ensi kertaa taistelemassa maailmanmestaruudesta.

- Max on ajanut monta vuotta, mutta ei ole ollut mukana paraatiajossa, kuten Lewis. Se on kasvattanut Lewisin luonnetta ja hän tietää voivansa voittaa Mercedeksellä aina kisan. Se on tehnyt hänestä Maxia vahvemman kilpailijan. Maxille tämä on vasta ensimmäinen kausi, kun hänellä on oikeasti mahdollisuuksia olla kilpailukykyinen.

Vaikka Ecclestonen mielestä Verstappenia ei kohdella reilusti, on hän tyytyväinen asetelmaan. Ensi kertaa viiteen vuoteen mestaruus ratkaistaan vasta kauden päätöskilpailussa.

- Tämä on sarjalle vain hyväksi. Aiemmin ihmiset ovat tienneet jo hyvissä ajoin, kuka voittaa mestaruuden.

Ja Ecclestone painottaa myös, ettei halua mollata Hamiltonia.

- Lewisissä ei ole mitään vikaa. Hän on tehnyt parhaansa, mutta saanut myös paljon apua.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45