Kuka on kaikkien aikojen paras F1-kuski? – Bernie Ecclestone perusteli valintansa

8.12.2021 - 23:37:00


Formula ykkösiä 1980-luvulta vuoteen 2017 hallinnoinut entinen romuautokauppias Bernie Ecclestone kertoo Daily Nationin haastattelussa, kuka hänen mielestään on kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja. Ecclestonen vastaus on Alain Prost.

Eri aikakausien kuljettajia on tietysti vaikea verrata toisiinsa. Ecclestone korostaa Juan Manuel Fangion voittaneen 1950-luvulla viisi mestaruutta, koska pystyi helposti vaihtamaan tallia huomattuaan voimasuhteiden muutokset.

- Juan Manuel Fangio oli asemassa, jossa hän oli riittävän onnekas, kun hänen ei tarvinnut pysyä tiimissä. Kuljettajilla oli silloin vain yksivuotisia sopimuksia, Ecclestone sanoi.

Sittemmin tilanne muuttui kuljettajien tehtyä pidempiä sopimuksia. Ecclestone korostaa, että nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost oli näissä olosuhteissa paras.

- Olen aina ajatellut, että Alain Prost oli oikeasti paras. Hän ajoi autoa yksin saamatta apua. Hän huolehti aina kaikesta kisan aikana ja toisissa tiimeissä oli hänelle aina todella kovia vastustajia.

Ecclestone toivoisi, että menestys olisi enemmän kuljettajasta kiinni, kuten oli vielä Prostin aikana. Nykyään ajaminen on tehty kuljettajille aivan liian helpoksi, kun auton käyttäytymisestä tulee varikolta informaatiota koko ajan.

- Nykyään he saavat paljon apua. Mielestäni kaverin pitäisi olla autossa yksin. Mutta hänelle kerrotaan aina varikolta tai päämajasta Englannista tai Italiasta, mitä pitää tehdä.

Lewis Hamilton on voittanut seitsemän maailmanmestaruutta ja saattaa voittaa ensi viikonloppuna kahdeksannen mestaruutensa. Vaikka kilpaileminen on nykyään helpompaa, nostaa Ecclestone Hamiltonin silti kaikkien aikojen parhaiden joukkoon.

- Jos hän ei voita mestaruutta, ei se muuta asioita. Hän on varmasti top viidessä. Hän on yhä poikkeuksellisen kyvykäs ja terävä kuljettaja. Jos hän menee muihin bisneksiin, on hän varmasti yhtä terävä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45