F1-kilpailunjohtaja varoittaa Verstappenille eduksi olevasta romurallista - "Kyllä Maxilta voitaisiin ottaa pisteitä pois"

9.12.2021 - 6:15:00


F1-kausi huipentuu tulevana viikonloppuna Abu Dhabissa. Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton lähtevät viimeiseen osakilpailuun tasatilanteessa.

Verstappenilla on kuitenkin tasatilanteessa etu, sillä hän on voittanut enemmän osakilpailuja tällä kaudella. Se tosiasia onkin saanut jotkut spekuloimaan, että jos kärkikaksikko kolaroisi "vahingossa" toisensa ulos kilpailusta, niin Verstappen olisi maailmanmestari.

F1-kilpailunjohtaja Michael Masi sanoo, että näin ei välttämättä olisi.

- Minä en pysty kontrolloimaan kahden yksilön tekoja, vain he pystyvät siihen. Mutta säännöissä on rangaistuksia, olivat ne sitten aikasakkoja tai lähtöruuturangaistuksia. Lisäksi (FIA:lla) on säännöskokoelma (International Sporting Code), jonka mukaan tuomarit voivat hylätä kilpailijan tai vähentää MM-pisteitä, Masi muistutti Daily Mail -lehden mukaan.

- Joten kyllä Maxilta voitaisiin ottaa pisteitä pois, kuten miltä tahansa tiimiltä. Me toivomme, että se ei ole tarpeellista, mutta se on yksi käytössä oleva keino. Minä tulen muistuttamaan kaikkia tiimejä ja kuskeja tästä, Masi jatkoi.

Tuomaristo joutui puuttumaan Verstappenin ja Hamiltonin taktikointiin jo viime sunnuntaina Saudi-Arabiassa, mutta tuolloin vältyttiin suuremmilta vahingoilta.

- Haluavat he sitten myöntää sen tai eivät, niin kyllä he sisimmissään tietävät mikä on sääntöjen mukaista, mikä on kovaa, mutta reilua kilvanajoa, ja mikä ei ole, Masi totesi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45