COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Rallimestari vaihtoi kartanlukijaa

9.1.2017 - 11:19:15


Rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin Juha Salon vierelle Peugeot 208  T16 R5 -ralliautoon istuu tänä vuonna uusi kartanlukija. Marko  Salmisen siirryttyä japanilaisen Takamoto Katsutan autokuntaan,  Salolle nuotteja rallin SM-sarjan avausosakilpailusta Arctic Lapland  -rallista alkaen lukee Jarno Ottman.

- Jarnon (Ottman) nimi tuli onneksi nopeasti mieleeni. Hän asuu  Etelä-Suomessa Hyvinkäällä ja on kovissa kyydeissä istunut kokenut  kartanlukija. Rohkenin kysymään ja onnekseni mies oli vapaana.  Yhteistyömme alkuvaiheessa tapahtuviin nuottitreeneihin on iso apu,  että Jarno asuu samalla seudulla, Salo ilmoittaa tiedotteessa.

Ottman on luotsannut eri kuljettajia rallin kansallisissa  kisoissa ja lajin SM-sarjassa jo 17 vuoden ajan. Hänen mielessä pyöri  jo kartanlukijauran lopettaminen, mutta Salon soitto sai mielen  muuttumaan.

- Kuljettaja ja auto ovat minulle uutta, muut rallin SM-sarjan  olosuhteet ovat jo vuosien varrelta tuttuja. Olin jo lopettamassa,  mutta tällaista mahdollisuutta en halunnut missään nimessä sivuuttaa.  Virtaa on nyt vaikka muille jakaa.

- Olen tuntenut Juhan jo muutaman vuoden ajalta ja tulen hänen  kanssaan hyvin juttuun. Mestaruudet ja rallin yleiskilpailun voitot  kiinnostavat. Vaikea olisi ollut ei sanoa, Ottman hymyilee.

Kaksikon ensimmäinen yhteinen kilpailu on reilun kahden viikon  kuluttua Rovaniemellä ajettava SM-rallikauden avaus Arctic  Lapland-ralli, jonka Juha Salo on voittanut jo kuudesti.

- Kuudet poronsarvet ovat jo hyllyssä, ja tulevassa kisassa Jarnolle  haetaan niitä ensimmäisiä. Ei meillä muuta tavoitetta ole kuin voittaa  ja uusia SM1-luokan Suomen mestaruus. Haaste on tänä vuonna kovempi  kuin moneen vuoteen. Uutta kalustoa ja kuljettajia on viivalla, kisa  tiivistyy ja se on SM-sarjankin kannalta vain hyvä asia.

Lähde: Juha Salon tiedote, kuva: Taneli Niinimäki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!