COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Nuori suomalaisajaja Saksan MM-ralleihin – ”Luokkavoitto tavoitteena”

17.8.2017 - 12:14:33


Nuoren suomalaisralliautoilija Jari Huttusen tiivis kilpailutahti jatkuu tänä viikonloppuna Saksan MM-rallissa.

Kolme viikkoa sitten Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Huttunen lähtee Saksan asfalttiteille jahtaamaan RC4-luokan voittoa Opel Adam R2:lla Opelin tehdastallin riveissä. Marcus Grönholmin suojatin päätavoite tällä kaudella on rallin EM-sarjan Junior U27-luokassa menestyminen, joten Saksan MM-rallista hän ei ota kovia paineita, varsinkin kun EM-sarja jatkuu jo viikko Saksan rallin jälkeen.

- Totta kai luokkavoitto on jälleen tavoitteena, mutta tärkeää on myös päästä maaliin ehjällä autolla, sillä kilpailemme tällä samalla yksilöllä seuraavana viikonloppuna Tsekin EM-osakilpailussa. Taktiikkana on jälleen lähteä ajamaan omaa aluksi ajoa ja kiristää sitten tarpeen mukaan. Testaamme kisan aikana mahdollisuuksien mukaan eri asetuksia EM-sarjaa silmällä pitäen, Huttunen kertoo.

Saksan MM-ralli on Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle tuttu viime vuodelta, jolloin kilpailu oli osa ADAC Opel Rallye Cupia. Tuolloin MM-rallin yhteydessä ajettiin sarjan kaksi osakilpailua, ja suomalaispari nappasi voitot niistä molemmista varmistaen samalla sarjamestaruuden. Alla oli silloin myös Opel Adam, joka oli viritysasteeltaan tämän vuotista ajokkia miedompi.

- Hyviä muistoja täältä on totta kai, mutta tämän vuoden kilpailun reitti on uudistunut melkoisesti viime vuoteen nähden, joten kovin paljon hyötyä viime vuoden meriiteistä ei nyt ole. Täällä ajetaan kolmen tyyppisiä teitä, on viinitarhaa, armeija-alueen kapeita teitä ja sitten tavallisia kyläteitä. Itse pidän oikeastaan vain noista kylätietyyppisistä pätkistä.

Vaihtelevien tietyyppien lisäksi Saksan MM-rallin ominaispiirre on alati vaihtuva sää. Tänä vuonna kisan ajaksi on ennustettu sekä sadetta että poutaa.

- Minulle ei ole väliä sataako vai paistaako, mutta parasta olisi, jos säätyyppi pysyisi mahdollisimman samankaltaisena päivän aikana, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin.

Saksan MM-ralli on nelipäiväinen kilpailu, joka käynnistyy torstaina yleisöerikoiskokeella lähellä Saarbrückenia ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Kaikkiaan reitillä on 21 erikoiskoetta ja 309 erikoiskoekilometriä. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 76.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL-kausi alkaa 3. lokakuuta

21.6.2018 09:57:19