COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Loeb, Ogier, vai molemmat? - Citroen hakee pelastusta ralliohjelmalleen tutuista ranskalaismestareista

21.8.2017 - 12:04:55


Citroen on päättänyt ahdingosta noustakseen käyttää tunnustettuja kuljettajia hyödykseen C3 WRC -ralliautonsa kehitystyössä. Ratkaisun järkiperäisyys sai tuhdisti lisäpontta, kun tiimin kisa lähti murheellisesti liikkeelle Kris Meeken keskeytettyä heti ensimmäiselle erikoiskokeelle.

Mikäli Meeken palvelukset eivät enää jatkossa kelpaa ranskalaistiimille, saattaa seuraavaksi soida Sebastien Loebin puhelin. Tai kaima Ogierin.

Ranskalaiskuljettajat ovat aina tulleet hyvin toimeen maanmiestensä kanssa, eikä ulkopuolisilla ole helppo päästä sisään tiimin ilmapiiriin.

Tallipäällikkö Yves Matton oli aidosti ilahtunut Loebin tuomasta panoksesta viime viikon testissä. Yhdeksänkertainen maailmanmestari pääsi heti juonesta kiinni, ja alkoi muuttaa autoa mieleisekseen - ja myös nopeampaan kuntoon.

- Hän nautti jälleen WRC-auton ajamisesta ja oli todella nopea. Saimme häneltä hyvää palautetta ja ideoita. Seb koetti tehdä autosta helpomman ajettavan. Hän kokeili niin Craigin (Breen) kuin Krisinkin säätöjä, ja havaitsimme automme olevan kuivalla asfaltilla erittäin hyvällä tasolla.

Seuraavaksi tiimi haluaisi edetä Loebin kanssa soratestien merkeissä, eikä jonkinlaisen kilpailuohjelman antaminenkaan ole mitenkään poissuljettua.

- Katsotaan, onko se mahdollista. Hän on nyt kiireinen rallicrossin ja maastorallien kanssa, mutta jos mahdollisuus löytyy, hän ajaa myös soralla päivän testiä. Ei varmasti kisoja tänä vuonna, ja muutoinkin on liian aikaista puhua. Ensin hänen pitää selvittää nykyinen tasonsa, sillä testissä vertailu ei ollut mahdollista.

Päätöksiä Citroenin leirissä odotetaan nopealla aikataululla, sillä tiimin aikaansaamiset MM-sarjassa ovat olleet luvattoman heikkoja läpi kauden. On paljon mahdollista, että kuljettajakokoonpanossa nähdään isojakin muutoksia lähiviikkojen aikana.

- Mielenkiintoinen aika vuodesta. Puhumme kaikkien kanssa, ja kaikki haluavat hieman jutella kaikkien kanssa. Kuljettajakolmikollamme on sopimus ensi vuodesta, mutta puhumme myös muille - sellaisille kuljettajille, jotka ovat voittaneet aiemmin rallin. Sitten teemme suunnitelman. Onneksi syyskuu on nyt vapaa, joten silloin johtajisto saa varmasti tehtyä jo päätöksiä.

Ogierin nimi on myös Mattonin huulilla, sillä kukapa olisi parempi mies kehittämään autoa kuin tuoretta kokemusta uusista autoista omaava, nopea kuljettaja. Mutta se miten kaksi vanhaa kilpakumppania mahtuisivat samaan tiimiin, onkin jo toinen juttu.

- Kaikki on mahdollista. Hän on vapaa kuljettaja. Puhumme kaikille, mutta muutoin on aikaista sanoa vielä mitään.

"Rahasta kiinni"

Kävi kuluvan vuoden mestaruustaistelussa niin tai näin, säilyy Ogier kuumana nimenä rallin siirtomarkkinoilla. Saksan MM-rallin jälkeen sarjassa on seitsemän viikon kisatauko, jonka aikana ranskalainen toivoo saavansa selvyyttä ensi vuoden työpaikkaansa.

- Haluaisin tietää nyt heti, mutta en tiedä. Työstämme vielä vaihtoehtoja eri tiimien välillä. Muuta en voi toistaiseksi sanoa. Tilanne on yhä auki, Ogier harmittelee.

Kaudet 2008-11 Ogier ajoi Citroenin laskuun, eikä tiimiin palaaminen ole edelleenkään poissuljettu mahdollisuus. Ogier myöntää neuvotteluyhteyden olevan olemassa.

- Riippuu paljon budjetista, mitä tiimi voi tehdä. Koetan saada parhaan auton ensi vuodeksi. Citroenin kanssa aloitin, enkä olisi ilman heitä tässä tilanteessa. Tulen muistamaan heidät aina, ja heidän kanssaan olen puheissa nytkin. Se on mahdollisuus, mutta muuta kerrottavaa ei nyt ole.

Oman mausteensa soppaan tuo se, että Ogierin maanmies Loeb on jälleen yhtä tiimin kanssa, testaten C3 WRC:ia parempiin kisasäätöihin.

- Ehkä hän ajaa yhden rallin, mutta en usko että täyttä kautta enää. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä. Hän kuitenkin usein kehuu rallin olevan parasta, pyörittelee Ogier.

Kahta ranskalaista Citroenille tuskin jatkossakaan mahtuu, mutta suositulta työpaikalta tiimi yhä vaikuttaa vaisuista tuloksista huolimatta.

Loebin ja Ogierin suoritusten vertailu tuli tutuksi jo vuosia sitten, kun molemmat miehet ajoivat tiimissä, mutta vain yhdelle oli lopulta tilaa. Ogier sai tuolloin lähteä ja Loeb jatkoi merkin maineen ylläpitoa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

Sudenpennut hotkaisi Kosovon

15.7.2018 23:14:32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Djokovic juhli Wimbledonissa

15.7.2018 18:54:40