KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaiset kaukana kärkitaistelusta Ruotsin MM-rallissa

17.2.2018 - 22:12:34


Esapekka Lappi lähtee Ruotsin MM-rallin päätöspäivään parhaana suomalaisena kuudennelta sijalta. Lappi on jäänyt kisaa johtavasta Thierry Neuvillesta 1.05,8 minuuttia.

Kukaan suomalaiskuljettajista ei ole rallia keskeyttänyt, mutta vauhti ei vain ole tällä kertaa riittänyt koville kilpakumppaneille.

Lappi hyötyi hyvästä lähtöpaikastaan perjantaina ja piti keskittymisensä kasassa myös lauantaina. Se tuotti tulosta, josta Lappi saattoi olla iloinen. Lappi on vain yhdeksän sekunnin päässä viidennestä sijasta, joten kilvanajoa riittää vielä sunnuntaillekin.

- Hyvä päivä. Vauhti löytyi sinne viiden joukkoon, mutta iltapäivällä en oikein pystynyt enää parantamaan aikojani. Se tasaantui sitten aamun jälkeen, kun olosuhteet puhdistuivat. Tämä oli vauhtini tänään.

Jari-Matti Latvalalle päivä oli huomattavasti vaikeampi. Murheita auton kanssa riitti erityisesti iltapäivän lenkille. Latvala on rallissa seitsemäntenä, eikä mahdollisuuksia nousta tuloksissa ajamalla enää ole.

- Auto oli hankala ajaa. Moottori pätki eikä auto meinannut oikein kääntyä. Hankala päivä. En pystynyt seuraamaan ajolinjoja oikeastaan lainkaan. Ollaan edes täällä ja koetetaan saada hommat kuntoon huomista varten, Latvala harmitteli.

Teemu Suninen löytyy lauantain jälkeen kahdeksannelta sijalta. Fordia käskyttävä Suninen opetteli erikoiskokeita ja piti tasaista vauhtia yllä läpi päivän. Sunisen ero kärkeen EK16 jälkeen on 2.20,5 minuuttia.

- Kokeilimme vähän erilaisia juttuja, ja iltapäivästä vauhti alkoi olla jo tyydyttävällä tasolla. Oppia on tullut hyvin, mutta vauhtia olen välillä toivonut vähän lisää.

Jari Huttusen ralli koki takaiskun Vargåsenin (EK11) ensimmäisellä ajokerralla. Miehen Hyundai kiipesi lumipenkan päälle, eikä apua ollut tarjolla.

- Lapioimme autoa hangesta yli neljä minuuttia. Sen verran siinä kesti, eikä silloinkaan mikään rengas vielä ottanut tiehen kiinni, selvästi suivaantunut Huttunen sanaili.

Sunnuntaina rallissa ajetaan enää kolme erikoiskoetta.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehokas Venäjä murskasi Leijonat

16.12.2018 18:20:25