KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaisille jäi käsiin vain laihoja lohtuja Meksikon MM-rallista

12.3.2018 - 08:26:02


Jari-Matti Latvala oli parhaana suomalaisena Meksikon MM-rallin kahdeksas. Muut suomalaiset jäivät kymmenen kärjen ulkopuolelle.

Latvala taisteli itselleen vielä kisan lopussa neljä lisäpistettä rallin päättäneeltä Power Stagelta, ja keräsi kaikkiaan kahdeksan pisteen potin, mutta hallitsevan maailmanmestarin Sebastien Ogierin viedessä 25 pistettä, kasvaa piste-ero uhkaavasti.

Meksikon jälkeen Latvalan ero Ogieriin ja sarjakärkeen on jo 25 pistettä, kun kaudesta on ajamatta vielä kymmenen osakilpailua.

Kauden kahdessa ensimmäisessä MM-rallissa Latvala myönsi kärsineensä vauhdin puutteesta, jonka uskoi kuitenkin olevan historiaa Meksikon suorituksen myötä.

- Sunnuntain vauhti oli selkeästi hyvä juttu. Vaikka kyse oli viimeisestä kisapäivästä, niin nopeus tarkoittaa aina positiivisia asioita. Nyt varmasti löytyi se, mikä on vähän alkuvuodesta ollut kateissa, eli tavanomainen suorituskykyni, Latvala puntaroi.

Esapekka Lapille debyyttikeikka Meksikoon oli aavistuksen alavireinen. Lappi pystyi kyllä joillain erikoiskokeilla kilpailukykyisiin aikoihin, mutta tekniikkaongelmat ja ulosajo perjantaina himmensivät muutoin oivan kokonaisuuden astetta vaisummaksi.

- Ei ollut hyvä ralli meille. Ongelmia oli paljon tekniikan kanssa, eikä ajamiseni ollut kauhean vauhdikasta koko kisassa. Vielä tuossa viimeiselläkin erikoiskokeella tuli tehtyä virheitä, ja se jäi harmittamaan, sanaili Lappi.

Teemu Suniselle Meksikon ralli oli vasta neljäs kilpailu Fiesta WRC:n ratissa. Viime kesänä loistotulokset autolla ajanut Suninen ylsi Rally2:ssa vasta kisan 12. sijalle, mutta oppia tuli lähes jokaiselta erikoiskokeelta. Vain kertaalleen, perjantai-iltana matka katkesi teknisiin ongelmiin.

- Oppia tuli, ja se on pääasia. Mutta paikoin toivoin kyllä olevani paremmassa vauhdissa. Maailmanmestariinhan sitä pitää omaa suoritusta verrata, mutta siihen en nyt aivan kyennyt.

Skodan tehdaskuljettajana ensi kertaa ajaneelle Kalle Rovanperälle kilpailu Meksikossa oli kaksijakoinen. Toisaalta vauhti riitti haastamaan WRC2 -luokan hallitseva maailmanmestari Pontus Tidemand, mutta perjantain keskeytys jäähdytinrikkoon harmitti yhä nuorukaista.

- Positiivista oli nimenomaan se, että pystyin Pontuksen vauhtiin. Hän on hyvä mittatikku luokassa, ja häneen vauhtia pitääkin verrata. Seuraavaksi lähdemme Argentiinan ralliin, joka on niin ikään aivan tuntematon minulle, mutta toivotaan että olemme vauhdissa sielläkin.

Viides suomalainen kisassa, Jari Huttunen näki myös rallin maalin. Huttunen osallistui ralliin Hyundain i20 R5 -autolla, ja koki erittäin ongelmaisen rallin.

- Ongelmia riitti jokaiselle päivälle. Eilenkin jouduimme keskeyttämään tulipalovaaran vuoksi, kun bensatankki valutti ainetta auton lattialle. Ei ollut aivan helppo tämä kilpailu, Huttunen tunnusti.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

14.12.2018 08:23:52