VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kotikisa polttelee jo Kalle Rovanperää: "On sitä jo pari vuotta penkalla odotettu"

17.7.2018 - 10:32:16


Kalle Rovanperä odottaa Suomen MM-rallin reitille pääsyä kuumeisesti. Skodan tehdastiimin autolla 17-vuotias rallin superlahjakkuus on heti myös yksi luokkansa kuumista voittajaehdokkaista.

Vihdoinkin. Viime vuodet ovat kuluneet Rovanperältä kuin jäitä poltellessa. Toisten otteiden seuraaminen rallireitillä on melkoista myrkkyä silloin kun itsellä on halu ja taito ajaa kovaa. Tai vielä kovempaa.

Viimeksi Rovanperä nähtiin keväällä Argentiinan MM-rallissa, jossa tiukka taistelu tallikaveria vastaan päätyi nuottivirheen johdosta rajuun ulosajoon.

Työ Skodan tehdastallin kilpakuljettajana pitää Rovanperän melko kiireisenä. Kaikkien MM-rallien ollessa vielä uusia nuorukaiselle, soveltuu pykälää WRC-autoja tehottomampi R5-auto mainiosti osakilpailuihin tutustumiseen.

- Totta kai, kaikki kisat on hyvä kiertää tässä tiimissä. Auto on ehdottomasti kilpailukykyinen, ja R5:llä on hyvä opetella rallit. Ei tarvitse onneksi millään etuvetoisella kitkutella kisoja. Mulle tämä käy hyvin, ei ole kiirettä vielä, Rovanperä hymyilee.

Vaikka Rovanperä ei legendaarisilla keskisuomalaisteillä olekaan vielä kilpaillut, on tapahtumapaikat niminä jo varsin tuttuja. Viime vuonna Rovanperä ei osallistunut ralliin, mutta ajoi erikoiskokeet muiden mukana nuotitusjaksolla.

- Tuttuja nimiä on erikoiskokeiden joukossa. Olen tässä jo pari vuotta penkalla odotellut ja miettinyt, millaista kisa olisi ajaa. Nyt sitten pääsen ajamaan. Fiilis on varmasti katossa ja on hienoa olla mukana.

Kovimmiksi kilpakumppaneiksi Rovanperä ynnää Ralli SM -sarjasta tuttuja kasvoja. Jo osallistujaluetteloa katsomalla selviää, että vastus on tällä kertaa kivenkova.

- Eiköhän suomipojat kärkikamppailuun yllä. SM-sarjan kärjen lisäksi varmasti Jari Huttunen ja tallikaverini OC Veiby ovat ne kovimmat haastajat. Katsoin jo lähtöluetteloa sen verran, että tulossa on kovin kisa WRC2 -luokassa pitkään aikaan.

Mökille vesijetillä ajelemaan

Rovanperä on osallistunut tällä kaudella kolmeen MM-ralliin. Monte Carlosta tuli heti kakkossija, mutta Meksikossa ja Argentiinassa onni ei ollut myötä, vaikka vauhti sinänsä olikin hyvää.

Suomen kesässä Rovanperän on kuitenkin mahdollista päästä irti rallissa useimmiten sahaavista ajatuksista. Tosin, silloinkaan ei mennä kovin kauas moottoriurheilusta, sillä mieluisin, kesäinen ajanviete Rovanperällä löytyy Korpilahden-mökin tarjoamista aktiviteeteista.

- Kaikennäköistä moottoriurheilua ja treeniä kuuluu kesään. Nytkin voisi vaikka lähteä mökille jetillä ajelemaan.

Eilen torstaina Rovanperä sai päätökseen jo ensimmäisen osan kotikisaansa valmistautumisesta. Kisasäädöt askarruttavat nuoren miehen mieltä. Kun kokemusta kilpailemisesta MM-tasolla on toistaiseksi vain rajoitetusti, joutuu monen yksityiskohdan opettelemaan alusta pitäen.

- Vaikeaa se on, kun ei ole Jyväskylää ennen ajanut. En osaa vielä sanoa, mitä se autolta vaatii, joten se tieto on iso apu monille haastajilleni. Nopeaksi ja kestäväksihän se olisi tehtävä, hyppyjäkin tulee. Se on aina vähän kompromissi säätöjen suhteen. Vielä emme kauheasti keskittynete säätämiseen. Lähempänä kisaa ajamme sitten kilpa-auton iskuun, Rovanperä tuumaili.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

Savo Volley hävisi nollille

20.2.2019 23:06:43