NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Latvala suomalaisten toivo Saksan MM-rallissa, Lapilla rohkeus hukassa: "En tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella"

17.8.2018 - 21:50:28


Saksan MM-rallin ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän jälkeen Jari-Matti Latvala pitää parhaana suomalaisena kilpailun viidettä sijaa. Eroa nelossijaan ei ole sekuntia enempää, ja kolmossijaankin vain 11,4 sekuntia, joten mahdollisuuksia nousta tuloksissa on yhä.

Latvala päästeli iltapäivän erikoiskokeet sellaista vauhtia, että nousi kuudennelta sijalta viidenneksi, ja kavensi eroa edellä ajaviin reilusti.

- Taistelu Elfynin (Evans) kanssa on ollut hyvää. Muutamia virheitäkin on tullut, mutta niitä tulee aina kun taistellaan kovaa.

- Kärkikaksikolle en mahda mitään, mutta kolmannesta sijasta ehkä pystyn vielä ajamaan. Esapekka Lapille iltapäivän lenkki oli aavistuksen aamua apeampi. Toyota-kuljettaja ei saanut kaasua pysymään pohjassa haluamallaan tavalla, joten illan huollossa oli pohdinnan paikka.

Lapin sijoitus perjantain jälkeen on seitsemäs. Eroa kisaa johtavaan, niin ikään Toyotalla ajavaan Ott Tänakiin on 42,8 sekuntia.

- En tiedä rehellisesti sanottuna, mitä pitäisi tehdä. Tuntuu, että ajan hyvin ja olen rajoilla, mutta taitaa olla nyt analysoitava Tänakin tekemisiä. En selkeästi ole tarpeeksi rohkea, Lappi noitui.

Fordia kuskaava Teemu Suninen ajaa vasta ensimmäistä asfalttiralliaan WRC-autolla, mikä heijastui myös tuloksiin. Nousujohteisen päivän ajanut Suninen on päivän (EK7) jälkeen rallin kymmenes. Eroa kärkeen on 1.21,4 minuuttia.

- Iltapäivästä tuntui jo siltä, että ajo onnistuu. Kuivalla asfaltilla olen pystynyt suhteessa parempaan suoritukseen, mutta likaisella asfaltilla vähän arkailen, analysoi Suninen.

WRC2 -luokan kunniasta ajava Kalle Rovanperä pitää perjantain jälkeen luokkansa viidettä sijaa. Rovanperälle kyse on tuntuman hakemisesta, sillä nuorukainen ei ole vielä toistaiseksi tehdasautolla asfalttiralliin osallistunut.

- Kokeilimme kaikenlaista päivän aikana. Ajo tuntui ihan hyvältä, vaikka emme yrittäneet riskillä ajaakaan. Huominen on paha, sillä erikoiskokeet ovat haastavassa kunnossa. Siellä täytyy ajaa erityisen tarkasti.

Toinen suomalainen WRC2:ssa, Jari Huttunen on luokan kahdeksantena, vain 10,6 sekuntia Rovanperästä.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KuPS aloittaa Varsovassa

19.7.2019 12:35:37

 

 

 

 

 

Lukas Hradeckyn veli tekee paluun

19.7.2019 11:08:55

 

F1-kisan jatko varmistettu

19.7.2019 10:13:05