NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lappi Saksan MM-rallin suomalaistähti, Rovanperä iloitsi luokan kakkossijasta

19.8.2018 - 19:13:06


Esapekka Lappi vastasi Saksan MM-rallin parhaasta suomalaissijoituksesta kolmannella sijallaan. Myös Kalle Rovanperä koki onnistumisen ajettuaan WRC2 -luokan toiseksi.

Saksan ralli eteni jännittävissä tunnelmissa. Perjantai meni suomalaiskuljettajilta vielä tuntuman haussa, mutta lauantaina lähti kulkemaan. Jari-Matti Latvala oli mainiossa iskussa ja nousi päivän päätteeksi taistelemaan jopa kisan kakkossijasta, joka oli vain 0,8 sekunnin päässä.

Mutta Latvalan uskomaton epäonni ei hellittänyt vieläkään. Heti aamun ensimmäisellä erikoiskokeella miehen Toyotan voimansiirto hajosi ja matka jäi kesken.

- Yritimme tulla vajaasti toimivalla autolla, mutta ei se sitten lopulta kestänyt, harmitteli Latvala. Suomalaiskonkari ei ollut ainut ongelmiin ajautunut. Samaisella erikoiskokeella Dani Sordo ajoi ulos rallin kakkossijalta, joten kahden kärkipään kuljettajien epäonnella Lappi olikin parhaana suomalaisena kiinni kisan kolmossijassa, jonka myös lopuksi varmisti itselleen.

- Likaisissa olosuhteissa varoin vähän liikaa, mutta puhtaalla asfaltilla ajo sujui. Onhan tämä hieno tulos, vaikka tallikaverin vauhtiin ei ollut mitään asiaa, Lappi tuumaili.

Teemu Suninen oli ensimmäistä kertaa asfaltilla WRC-autolla. Ford-kuljettaja aloitti rallin oppia hakien, mutta kuten muillakin suomalaisilla, myös Sunisen vauhti kiihtyi loppua kohden.

Sordon ja Latvalan epäonnen myötä Suninen nousi taistelemaan rallin viidennestä sijasta, jonka vei taistelussa Andreas Mikkelseniä vastaan 10,9 sekunnilla.

- Hieno kisa. Viikonloppu toi paljon oppia, joten kyllä tähän tulokseen voi olla tyytyväinen. Saksa on yksi sarjan vaikeimpia osakilpailuja, eikä kilpakumppanitkaan antaneet armoa. Tämä tulos maistuu hyvälle, Suninen tuuletti.

Kalle Rovanperään pätee samat luonnehdinnat. Saksan likaiset olosuhteet olivat Rovanperälle alussa suurta ihmettä, mutta kun Skoda-kuljettaja tottui kisan luonteeseen, paranivat erikoiskoeajat välittömästi. Sunnuntaihin Rovanperä lähti WRC2 -luokan kärkipaikalla, mutta taipui lopussa toiseksi, kun tallikaveri Jan Kopecky pyyhälsi ohi 3,8 sekunnilla.

- Mahtava tulos. Olen tästä ajosta todella iloinen. Ralli ei ollut helppo, mutta lauantai-iltapäivästä olin jo päässyt olosuhteista perille hieman, joten annoin mennä sellaista reipasta kyytiä. Se riitti täällä yllättävän hyvin.

Jari Huttunen näki rallin maalin sijalla 27 ja Taisko Lario oli nopein WRC3 -luokan kuljettajista.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KuPS aloittaa Varsovassa

19.7.2019 12:35:37

 

 

 

 

 

Lukas Hradeckyn veli tekee paluun

19.7.2019 11:08:55

 

F1-kisan jatko varmistettu

19.7.2019 10:13:05