NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Latvala toinen, Rovanperä WRC2 –luokan valtias Walesin MM-rallissa

7.10.2018 - 23:44:59


Suomalaisuus oli tällä kertaa valttia Walesin MM-rallissa. Jari-Matti Latvala saalisti kilpailusta kakkossijan ja Kalle Rovanperä oli WRC2 –luokassa etevin.

Vielä kisan päätöspäivään lähdettiin todella tiukassa kilpailuasetelmassa. Latvala oli vain 4,4 sekuntia rallia lauantain päätteeksi johtaneesta Sébastien Ogierista. Jo tuolloin tilanteen osasi jatkuvan äärimmäisen tiukkana aina kalkkiviivoille asti, ja niin myös kävi.

Latvala nousi aamulla rallin kärkeen, mutta joutui luopumaan piikkipaikastaan Ogierin painostuksen alla toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Ogierilla oli pelissä uransa kuudes maailmanmestaruus, jonka tavoittelu vaati ehdottomasti täyttä pistepottia.

Sen ranskalainen myös lopulta saavutti 10,6 sekunnin erolla Latvalaan. Tallikaverukset Volkswagenin ajoilta mittelivät vuosien varrella monesti paremmuuttaan, ja vaikka nyt istuttiin eri merkkisissä autoissa, oli taistelussa tuulahdus vanhoista ajoista.

- Taistelu oli kovaa, mutta en aivan pystynyt Sebille. Koetin vielä tänä aamuna, mutta sitten oli pakko rauhoittaa menoa, kun tuntui että riskit nousivat liian suuriksi. Merkkipisteet olivat kuitenkin tiimille niin tärkeät, ettei niitä voinut riskeerata. Olen kuitenkin tyytyväinen siitä, että nyt olen taas vauhdissa, jolla voin taistella voitoista.

Toyotalle vahvan tuloksen vahvisti Esapekka Lappi, joka toi tiimille roiman pistepotin kolmannella sijallaan. Merkkipisteissä Toyotan johtoasema vain vankistui, kun kaudesta on jäljellä enää kaksi osakilpailua.

WRC2 –luokassa yksi nimi oli ylitse muiden. Kalle Rovanperä päästeli tehtaan Skodallaan sellaista kyytiä, ettei edes tallikaveri Pontus Tidemand pystynyt mitään nuorelle suomalaiselle. Tidemand on kuitenkin yhä luokan hallitseva maailmanmestari ja tottunut voittamaan.

Rovanperää vastaan vanhoilla meriiteillä ei kuitenkaan ollut merkitystä. Puuppolalainen näytti kaapin paikan heti alussa, ja piti tyylikkäästi tilanteen hallussaan maaliin asti.

- Jo perjantaina teimme hyvin eroa muihin. Sitten saatoin ajaa loppurallin jo hieman toisten vauhtia tarkkaillen. Tämä ralli sujui kyllä hienosti. En tehnyt lainkaan virheitä ja nautin ajosta koko matkan, vaikka varmistelinkin.

Jari Huttunen ajoi WRC2 –luokassa neljänneksi ja Taisko Lario WRC3 –luokan kolmannelle sijalle.

Teksti: Miika Wuorela
Kuva: Taneli Niinimäki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Lahdella kauden vaikein ottelu

18.6.2019 22:34:55