NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Laturirikko päätti Sunisen mainiosti sujuneen rallin Australiassa: "Teimme ehjän suorituksen"

18.11.2018 - 13:20:51


Teemu Sunisen matka Australian MM-rallissa katkesi vain yhtä erikoiskoetta ennen maalia. Opintomatka kaukana kotoa oli siihen asti sujunut suotuisissa merkeissä.

Australian ralli tarjosi tälläkin kertaa olosuhteet, joissa virheisiin sortuvat kokeneemmatkin kuljettajat. Siinä valossa Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan suoritusta voi pitää erinomaisena, sillä sunnuntain pyörähdystä lukuun ottamatta kaksikko selvisi reitistä virheettä.

Sunnuntaina sade oli kastellut erikoiskokeet kisakaupunki Coffs Harbourin pohjoispuolella siihen kuntoon, että kolmantena autona reitillä ollut Suninen ei ollut uskoa silmiään.

Miehen ohjastama Ford pysyi käsissä taidolla, ei tuurilla, mutta myös maltti oli valttia vaikeissa olosuhteissa. Tällä kertaa ei kuitenkaan maltistakaan ollut apua, sillä Sunisen auto hyytyi reitille, kun ajamatta oli enää seitsemän kilometriä pitkä Power Stage.

- Laturi hajosi, emmekä pystyneet sitä korjaamaan. Niinpä ralli jäi meiltä kesken ennen viimeistä erikoiskoetta, mutta kilpailu oli meille muilta osin hyvä. Voin olla tyytyväinen moniin asioihin - varsinkin joihinkin erikoiskoeaikoihin, joita ajoin.

Oppia tarttui Sunisen ajohaalarin hihaan etenkin irtosoralla ajamisesta. Australian erikoiskokeilla tiet ovat paksun soran peitossa, eikä rengas pure tavalliseen tapaan tien pintaan.

Niissäkin oloissa kuljettajien on kuitenkin pystyttävä antamaan kaikkensa, kuten Suninen myös teki. Suninen oli ennen keskeytystään seitsemännellä sijalla.

- Siinä se iso haaste juuri olikin, kun sitä ei silmällä aina nähnyt, missä se oikea jarrutuspaikka on. En halunnut sortua virheisiin, joten ajoin mahdollisimman tarkasti. Kokonaisuudessaan saamamme oppi näistä teistä oli varsin merkityksellinen. Joissain paikoissa olisin voinut tosiaan koettaa vähän aggressiivisempaa ajotapaa, mutta toisaalta, hyvä näin, että teimme ehjän suorituksen, hymyili Suninen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferrari myönsi munineensa

25.5.2019 21:06:13