NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Kilpailurakenteeseen tehdyt muutokset ja Power Stage ovat nostaneet kiinnostuksen uudelle tasolle" - WRC-pomo hehkuttaa rallin MM-sarjan kasvulukuja

15.3.2019 - 08:10:16


Rallin MM-sarjan promoottorin, WRC:n teettämän tutkimuksen mukaan MM-sarjan TV-lähetysajat kasvoivat peräti 140 prosenttia kuudessa vuodessa. Samalla maailmanlaajuinen TV-katsojaluku saavutti 800 miljoonaa jo toisena vuotena peräkkäin.

TV-markkina-alueilla mitattuna Suomen MM-ralli, Neste Ralli, sijoittui kuuden parhaimman joukkoon. Lisäksi MM-sarjaan osallistuvien automerkkien media-arvo on lisääntynyt ja digitaalisen sekä sosiaalisen median tilanne on vahva.

Nielsen Sportsin WRC:lle tekemän raportin mukaan kaudella 2018 MM-rallin televisiolähetysajat kohosivat ennätyslukemiin. Loppukauden maailmanmestaruustaistelu Sebastian Ogierin, Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin välillä auttoi nostamaan kauden yhteenlasketun TV-ajan ennennäkemättömään 14 208 tuntiin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun lähetysajoissa on päästy yli 14 000 tunnin.

Rallin MM-sarja on jatkanut vuosittaista kasvuaan, kasvun ollen 140 prosenttia vuodesta 2013, jolloin vastaava lukema oli 5 900 tuntia. Raportin luvut osoittavat, että 823,79 miljoonaa ihmistä katsoi lähetyksiä viime kaudella, mikä on 36 prosenttia enemmän kuin 2013, jolloin sarjan promoottori otti sarjan kaupalliset oikeudet omistukseensa.

- Viime aikoina fanit ovat päässeet nauttimaan arvaamattomuudesta ja jännityksestä, joka on tuottanut fantastisia taisteluja rallin voitosta. Kilpailurakenteeseen tehdyt muutokset ja mielenkiintoinen Power Stage ovat auttaneet nostamaan fanien kiinnostuksen uudelle tasolle, WRC:n toimitusjohtaja Oliver Ciesla nostaa esille kasvun ja ennätyslukujen taustalla.

- Kilpailu uuden sukupolven WRC-autoilla on ollut tiukempaa kuin koskaan. Viisi eri kuljettajaa voitti rallin viime kaudella ja jokainen sarjan neljästä tehdastiimistä voitti ainakin kerran, Ciesla lisää.

Katsotuimmat rallit – Neste Ralli yksi suosituimmista

Monte-Carlo, Espanja ja Australia olivat katsotuimmat rallit kaudella 2018. Korkean profiilin avauskisassa Monacossa saavutettiin perinteisesti kauden yleisöhuippu, mutta luvut kohosivat jälleen kahden viimeisen kisan aikana, kun voittotaistelu kävi kuumimmillaan. Ranska, Puola, Belgia, Suomi, Espanja ja Japani olivat kuusi parasta TV-markkina-aluetta.

Neste Ralli on tunnetusti ollut yksi seuratuimmista ralleista niin kansainvälisin kuin kansallisinkin mittarein mitattuna. Kaudella 2019 MM-rallia näytetään Suomessa YLE:n kanavissa kattavasti sekä live-lähetyksien että koosteiden muodossa.

Ylen kanavilta nähdään kauden aikana eri kisoista kaikkiaan noin 50 live-EK -lähetystä.

- Jyväskylän kisa on kiistatta maailman parhaiten järjestetty ja seuratuin MM-ralli. Sen myötä suomalaiset ralliperinteet ovat maailman vahvimmat. Yle Urheilu on ylpeä voidessaan olla osa huikeaa perintöä ja omalta osaltaan entisestään vahvistaa sitä, kertoo Yle Urheilun tapahtumaurheilusta vastaava toimituspäällikkö Sasha Ikonen.

Raportti kertoi lisäksi vahvoista digitaalisen ja sosiaalisen median luvuista. Rallin MM-sarjan virallisissa kanavissa oli yli 105 miljoonaa videon katselua ja yli 1,3 miljardia online-näyttökertaa ja digitaalisten alustojen seuraajamäärä ylsi 10 miljoonaan.

Lähde: AKK:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!