NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Juha Salo hakee Mäntästä vauhtia rallin ratkaiseviin SM-osakilpailuihin

21.8.2019 - 15:55:47


Ralli SM-sarjassa SM1-luokan mestaruudesta kilpailevat Skodan Juha Salo ja Topi Luhtinen hakevat tulevana viikonloppuna pitkän kesätauon jälkeen ajotuntumaa Mänttä 200-Ajossa.

Lähtönumerolla 24 matkaan starttaava Salo sanoo, että Mäntässä ajettava pienoisralli palvelee hyvin ralli SM-sarjan tärkeää syyskautta. SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu kun on edessä jo reilun viikon kuluttua Laitilassa.

- Reilun kuukauden sisällä edessämme on kauden kaksi ratkaisevinta SM-rallia, joihin tulee valmistautua huolellisesti. Edellisen kerran olen ajanut rallia kesäkuun puolivälissä, joten Mänttä 200-Ajo tulee testirallina vastaan sopivana ajankohtana.

- Tässä kohtaa tärkeintä on saada kilpailukilometrejä ennen Laitilan SM-rallia alle ja tarkastaa, että kaikki toimii. Toki olen kesän aikana ajanut pari testiä, mutta ei se testiajo tutulla tiellä korvaa vieraalla tiellä nuotista ajamista, Salo muistuttaa.

- Aluksi puntaroin, että kannattaako muutamaa pätkää lähteä ajamaan, mutta reilut 47 erikoiskoekilometriä on hyvä määrä ajaa vieraalla tiellä nuotista. Vieraalla tiellä kilpailuolosuhteissa myös auton todellinen käytös tulee aina parhaiten esille.

Salo kertoo, että Mäntässä kaksikon tarkoitus on kokeilla myös muutamia säätömahdollisuuksia käytännön toimissa.

- Ei mitään suurta ja mullistavaa. Lähinnä kokeillaan muutamaa juttua ja annetaan mennä reippaasti. Se on tärkein juttu, että saadaan hyvät lähtökohdat syksyn rynnistyksiin. Ajan Mäntän jälkeen vielä testin, jossa tarkastetaan, että kaikki on kunnossa Laitilaan. Aika mielenkiintoinen syksy tulossa, Salo veikkaa.

Perinteinen Mänttä 200-Ajo käsittää tänä vuonna neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 47,34 km. Ensimmäinen kilpailija starttaa Mäntän torilta matkaan lauantaina klo 12.01. Rallin maali sijaitsee kilpailun viimeisen eli neljännen erikoiskokeen maalissa, jonne ensimmäistä kilpailijaa odotetaan noin klo 17.00.

Kuva: Merita Mäkinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

28.2.2020 08:00:02