NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Emil Lindholm käynnisti yhteistyön Toni Gardemeisterin kanssa - neuvottelut MM-ralleista ovat käynnissä

3.12.2019 - 16:38:10


GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen kilpailevat tulevalla kaudella Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 Evolla. Kaksikon ajo-ohjelman rungon muodostaa Ralli SM-sarja 2020. Neuvottelut lisäkilpailuista lajin MM-sarjaan ovat vielä kesken.

Lindholm ja Korhonen palaavat yhden välivuoden jälkeen takaisin Skodalle. Kulunut kausi Volkswagenin ratissa oli menestyksellinen, joten siirrossa on tiettyä haikeuttakin.

- Haluan kiittää Volkswagenia sekä Eero Räikkösen johtamaa Printsport Racingiä upeasta yhteistyöstä. Aloitimme Eeron kanssa R5-luokassa ja voitimme yhdessä ensimmäisen SM-osakilpailumme.

- Päädyimme taustaryhmäni kanssa Skodaan, koska näimme, että tämä siirto on tärkeä askel ajajaurallani eteenpäin. Moni asia viime kauteen muuttuu, mutta aloitamme jo ennen joulua työt sen eteen, että olemme tammikuun puolivälissä Rovaniemellä valmiina alkavaan kauteen, Lindholm muistuttaa.

Skodan ja TSG Worldwide -tiimin pressitilaisuudessa Lindholm kuunteli tyytyväisyydellä tallipäällikkö Gardemeisterin kommentit siitä, että TGS on pystynyt kehittämään uuden Fabia R5 Evon suorituskykyä loppuvuoden aikana useita askelia eteenpäin. Gardemeister sanoo, että uudessa Fabia R5 Evossa on yhä paljon kehityspotentiaalia.

- Mielenkiinnolla odotan, miltä uusi Skoda tuntuu Volkswagenin jälkeen. Uusi Fabia R5 Evo on edellistä mallia kevyempi ja tehokkaampi. Toki autolla on myös jo esittää kovat tulokset lajin MM-sarjasta. Kiva kuulla, että uudesta autosta potentiaalia yhä löytyy. Se on kivaa kuljettajallekin, kun pääsee ajamaan kehitystyötä.

Lindholm kertoo, että hänellä on Skodasta toissa kaudelta hyvät muistot. Tavoite on ajaa ehjä kausi lajin SM-sarjassa.

- Kuusi SM-rallia on edessä. Yksi vähemmän kuin tänä vuonna, joten sarjassa menestyminen ei kärsi isoja virheitä ja siksi pyrin ehjään kokonaisuuteen. SM1-luokassa Suomen mestaruutta tavoitellaan ja ajamme Ralli SM-sarjaa, mutta teemme koko ajan töitä sen eteen, että voisimme laajentaa ajo-ohjelmaamme MM-sarjan puolelle, Lindholm täsmentää.

Ralli SM-sarjassa kilpaillaan kaudella 2020 kuusi osakilpailua: kolme talvi- ja kolme kesäkaudella. Kauden 2019 kalenteriin verrattuna muutoksia tapahtui jonkin verran, joista talvikaudella merkittävimmät ovat Rovaniemen osakilpailun aikaistuminen viikolla sekä Mikkelin paluu sarjan toiseksi osakilpailuksi helmikuulle.

Kuva: Marko Mäkinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!