NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Komeaa Kalle Rovanperä! Kolmossijalta Ruotsin MM-rallin toiseen ajopäivään (ek5/11)

14.2.2020 - 16:15:50


Kalle Rovanperä takoo huipputulosta heti uransa toisessa WRC-kisassa. Toyotaa näyttävästi käskyttävä Rovanperä lähtee Ruotsin MM-rallin toiseen ajopäivään upeasti kolmossijalta.

Rovanperä, 19, ei tosiaankaan kainostellut Ruotsin haastavissa olosuhteissa, vaan paukutteli heti perjantai-aamusta alkaen pätkäaikoja kolmen nopeimman nippuun.

Ainoa kauneusvirhe tuli päivän päättäneessä Torsbyn 2,8 kilometrin mittaisessa pyörityksessä, jossa Rovanperä jäi 6,6 sekuntia Ott Tänakin takomista pätkäpohjista. Hyundai-kuski pudotti Rovanperän samalla kakkossijalta, kun suomalaisen auto sammui hetkeksi neulansilmämutkassa.

Rovanperältä päivän mittaan takkiin ottivat kuitenkin kaikki maailmanmestarit, tallikaveri Sebastien Ogier, viimeisin titteli mukanaan Hyundaille siirtynyt Ott Tänak ja kauden Monten voitolla avannut Tänakin tallikaveri Thierry Neuville. Neuville on kisassa kuudentena.

Ainoa kuljettaja, jota Rovanperä ei pystynyt missään vaiheessa päihittämään, oli jo Montessa säväyttänyt tallikaveri Elfyn Evans.

Tommi Mäkisen johtamalla Toyota-tallilla menee tosiaankin lujaa Ruotsissa. Evans johtaa kokonaiskilpailua, Rovanperä on kolmantena 14,3 sekunnin päässä, eikä neljäntenä oleva Ogierkaan oli jäänyt kärjestä 17,8 sekuntia enempää.

Tänak on siis toisena 5,8 sekunnin etu puolellaan Rovanperään nähden. Evans puolestaan johtaa Tänakia 8,5 sekunnilla.

M-Sportin Ford-kuljettaja Esapekka Lappi on mukavasti viidentenä ja hänen tallikaverinsa Teemu Suninen kahdeksantena. Lappi on jäänyt kärjestä 20,9 ja Suninen 31,4 sekuntia. Lappi oli Torsbyn ek:n kolmanneksi nopein Tänakin ja Evansin takana.

Yksityiskuljettajana matkassa olevalle Jari-Matti Latvalalle päivä oli sen sijaan sysimusta. Ensin yli 50 sekuntia maksanut pyörähdys perjantain toisella erikoiskokeella ja sen jälkeen ylivoimaisia teknisiä ongelmia Toyotan kanssa heti seuraavalla pätkällä. Latvalan kisa päättyi keskeytykseen.

Tilanne 5/11 ek:n jälkeen:
1. Elfyn Evans Toyota 30.43,7
2. Ott Tänak Hyundai + 8,5
3. Kalle Rovanperä Toyota + 14,3
4. Sebastien Ogier Toyota + 17,8
5. Esapekka Lappi Ford + 20,9
7. Craig Breen Hyundai + 24,2
8. Teemu Suninen Ford + 31,4


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!